Elektronik bankacılık uygulamalarında İNG bank örneği
ING bank example in electronic banking applications
- Tez No: 586082
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ LAMİHA ÖZTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: ING Bank, Elektronik Bankacılık Uygulamaları, Teknolojik Gelişmeler, Bankacılık, ING Bank, Electronic Banking Applications, Technological Developments, Banking
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Hasan Kalyoncu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İktisat Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Bankacılık ve Finans Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 119
Özet
Teknolojinin hızlı gelişmesi beraberinde birçok yeniliği ve yoğun rekabet ortamını getirmiştir. Teknolojinin hızla gelişmesi dünya ekonomilerini küresel bir Pazar haline dönüştürmüştür. Günümüzde internet ve mobil telefonlar insan hayatının vazgeçilemez bir parçası olmuştur. Her sektörde olduğu gibi bankalarda teknolojik gelişmelerden payına düşeni almıştır. İnternetin yoğun olarak kullanılması, teknolojinin önlenemez bir hızla gelişmesi ve artan rekabet bankaların teknoloji odaklı çalışmalar yapmasını zorunlu kılmıştır. Bu nedenle bankalar elektronik bankacılık uygulamalarına yönelmiştir. Bankalar varlıklarını koruyabilmek, müşteri memnuniyeti sağlayabilmek ve en önemlisi karlılık elde edebilmek için elektronik bankacılık uygulamalarını inovatif bir yaklaşımla çeşitlendirmektedirler. Bankaların sunmuş olduğu elektronik bankacılık uygulamaları sayesinde zaman ve mekân kısıtlamaları ortadan kalkmıştır. Bankalarda şubeleşmeye ve personel istihdamına gerek duymadan büyüyebilmektedir. Bu doğrultuda ülkemizde faaliyet gösteren ve elektronik bankacılık uygulamalarını yoğun olarak kullanmakta olan ING Bank ele alınmıştır. ING Bank'ın sunmuş olduğu elektronik ürün ve hizmetler, müşteri ve çalışan yapısı ele alınmıştır. Elektronik bankacılık uygulamalarında ING Bank örneği çerçevesinde çalışma 5 Bölümden oluşmaktadır. 1. Bölümde girişle beraber çalışma hakkında genel bilgi verilmiştir. 2. Bölümde elektronik bankacılığın Dünya'da ve Türkiye'de ki tarihsel gelişimi anlatılmaktadır. 3. Bölümde genel yapısıyla ING Bank ve sunmuş olduğu elektronik bankacılık ürün ve hizmetleri yer almaktadır. 4. Bölümde örnek uygulama çerçevesinde araştırmanın nasıl yapıldığı ve elde edilen bulgulara yönelik bilgiler yer almaktadır. Son olarak 5. Bölümde araştırma sonucunda elde edilen sonuçlar ve bu sonuçlar doğrultusunda ING Bank için ve ileride çalışma yapılacak konular hakkında önerilerde bulunulmuştur.
Özet (Çeviri)
The rapid development of technology has brought with it many innovations and intense competition. The rapid development of technology has transformed world economies into a global market. Today, internet and mobile phones have become an indispensable part of human life. As in every sector, it has taken its share from technological developments in banks. The intensive use of the Internet, the unpredictable development of technology and the increasing competition have made it compulsory for the banks to carry out technology-focused activities. For this reason, banks have turned to electronic banking applications. Banks are diversifying their electronic banking practices with an innovative approach in order to maintain their assets, to ensure customer satisfaction and, most importantly, to achieve profitability. Thanks to the electronic banking applications offered by banks, time and space constraints have been eliminated. Banks can grow without branching and personnel recruitment. In this respect, ING Bank, which operates in our country and uses electronic banking applications intensively, has been discussed. Electronic products and services offered by ING Bank, customer and employee structure are discussed. In the case of electronic banking applications, the work within the framework of ING Bank consists of 5 chapters. In Chapter 1, general information about working with introduction is given. 2. In the world of electronic banking department, and describes the historical development in Turkey. Section 3 includes the general structure of ING Bank and electronic banking products and services. Section 4 provides an overview of how the research is conducted and the findings obtained. Finally, in Chapter 5, the results of the research and suggestions for ING Bank and future studies were made in line with these results.