Küçük ve orta ölçekli işletmelerde ihracatın finansman aracı olarak COSME programı: Kahramanmaraş ili örneği
The COSME program as a finance resource to exports in small and medium enterprises: Sample of Kahramanmaraş province
  1. Tez No: 586322
  2. Yazar: MUSTAFA GÖKTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF. DR. YÜCEL AYRIÇAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İhracat, Finansman, Avrupa Birliği, KOBİ, COSME, Export, Finance, European Union, SME's, COSME
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 97
Özet
Bu çalışmanın amacı Kahramanmaraş ilinde bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerin ihracatta finansman aracı olarak COSME programını kullanma eğilimlerini tespit etmektir. COSME (Competitiveness of Enterprises and SMEs-COSME) İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı 2014-2020 döneminde yürütülen bir Avrupa Birliği programıdır. Araştırma amacına ulaşabilmek için Kahramanmaraş'ta küçük ve orta ölçekli işletmelerden tesadüfü örnekleme yoluyla seçilen 274 adet küçük ve orta ölçekli işletmede anket çalışması yapılmıştır. COSME programından KOBİ'lerin yararlanmama sebepleri tespit edilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to determine the level of SME's tending to use, COSME program as a financing tool to exports in Kahramanmaraş provience sample.The Competitiveness Program of Enterprises and SMEs is a European Union program carried out in 2014-2020 period. In order to achieve thesis aim, a survey study was conducted in 274 small and medium-sized enterprises in Kahramanmaraş.