Bir markanın facebook sayfasında yer alan içeriklerin oluşturulması: Dijital ajans çalışanları üzerine bir inceleme
Creating content of a brand on facebook page: An analysis on digital agency employees
- Tez No: 586940
- Danışmanlar: PROF. YILDIZ DİLEK ERTÜRK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, İşletme, Public Relations, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Sosyal medya, tüketici, Facebook, içerik, içerik üretim süreci, dijital ajans çalışanları, Social media, consumer, Facebook, content, content production process, digital agency employees
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 110
Özet
Bireyler sosyal ağ ve bloglarda her geçen gün daha fazla vakit geçirerek daha çok içerik tüketmektedirler. Üretilen ve tüketilen içerikler çoğaldıkça içeriğin kaliteli olması gerekliliği markaları öne çıkaran etkenler arasına girmektedir. Bu noktada markaların ajanslar ile birlikte içerik üretim sürecinin, tüketicinin beklentileri anlaşılarak yapılmasında ve güçlü bir bağ kurabilmede rolü olduğu görülmektedir. Çalışma kapsamında tüketici davranışları teorileri ve tüketicileri etkileyen faktörler ile sosyal medya kullanımı ile birlikte özellikle Facebook platformunda paylaşmak üzere üretilen içeriklerin nasıl olması gerekliliği bağlanmıştır. Araştırma kısmında ise İstanbul'da bulunan bir dijital ajansta çalışanlar ile görüşülerek sahada kullanılan yöntemler belirlenmiş, tüketici davranışları ve teorileri bağlamında içerik üretim sürecine etki eden durumlar tartışılmıştır ve Facebook platformunun içerik üretim sürecindeki rolü ve markalara özellikle hedef kitle bazında sağladığı faydalar gözlemlenmiştir.
Özet (Çeviri)
Individuals have been spending more time on social networks and blogs every passing day. When amount of produced and consumed content increased, being high quality is being a necessity for content within the context of putting brands forward. At this point, brands and agencies has a role in understanding expectations of consumers and process of creating content. Within the context of study, consumer behaviour theories, factors that influence consumers, social media usage and necessary features of content which is shared on Facebook were linked up. In research section, methods which are used in field were identified by interviewing employees of a digital agency that operates in İstanbul and factors that influence content production process were discussed within the context of consumer behaviors and theories. Role of Facebook platform in content production process and contribution of it to brands within the context of target audience were onserved.