İç iletişim sürecinde kaygı düzeylerinin öğrenci başarısı üzerine etkisi (Üniversite öğrencileri üzerine uygulamalı çalışma)
The effect of anxiety levels in the process of internal communication on students' success (An applied study onuniversity students)
- Tez No: 587432
- Danışmanlar: PROF. DR. MUSTAFA ÖZODAŞIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: iç iletişim, kaygı düzeyleri, öğrenci başarısı, anxiety levels, internal communication, student success
- Yıl: 2018
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Selçuk Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 133
Özet
Bu çalışmada“iç iletişim sürecinde kaygı düzeylerinin öğrenci başarısı üzerine etkisi”tespit edilmeye çalışılmaktadır. Kaygı, insanın temel duygularından birisidir ve her insan doğumdan ölüme kadar birçok konuda kaygı hissedebilir. Kaygı, bireyleri olumlu veya olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Araştırmada öncelikle“iç iletişim kavramı”ile“kaygı kavramı”açıklanmaya çalışılmıştır. Kaygı kendi içerisinde“kaygı ve öğrenme”ve“Durumluk-Sürekli kaygı”gibi konular ile detaylı bir şekilde ele alınmıştır. Araştırmanın analiz kısmında ise Ankara Üniversitesi ve İ. D. Bilkent Üniversitesi olmak üzere iki farklı üniversite evren olarak seçilmiştir. Bu üniversitelerden toplam 200 öğrenci araştırmaya katılmışlardır. Araştırma sonucunda öğrenci başarısı ile durumluk-sürekli kaygı arasında anlamlı bir ilişki olmadığı elde edilen bulgular arasındadır.
Özet (Çeviri)
In study work it is tried to find out the effect of anxiety levels on the student success in the process of internal communication. Anxiety is one of the basic human feelings and everybody can have anxiety about many subjects. Anxiety can affect individuals positively or negatively. In this study, primarily“internal communication concept”and“anxiety concept”are tried to be explained. Anxiety is examined in detail with the subjects in itself like“Anxiety and learning”and“State-trait anxiety”. In the analysis part of this study, two different universities - Ankara University and I.D Bilkent University- are chosen as the sample. In total, 200 students from these universities participated in this study. It is found that there is no meaningful relation between student success and the state-trait anxiety.