The challenges and opportunities of living wall systems integration into building's facades in Amman
Amman'da bina cephelerine yaşayan duvar sistemleri entegrasyonunun zorlukları ve fırsatları
  1. Tez No: 587433
  2. Yazar: NASER RIZIK HAMDI TBAYSHAT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ MİNE DİNCER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Yaşayan Duvar Sistemi, Dikey Bahçe, Yeşil Cephe, Yeşil Mimari, Living Wall System, Vertical Garden, Green Facade, Green Architecture
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
Hızlı kentsel genişleme nedeniyle şehirlerde yeşil alanlar azalmakta, bu da birçok çevre sorununa neden olmaktadır. Bu nedenle mimarlar, birçok avantajı olan“Yaşayan Duvar Sistemleri”nin bina cephesine entegrasyonu ile doğayı şehirlere geri getirmeye çalışıyorlar. Bu sistemler, şehir sıcaklığını düşürmek, enerji tüketimini azaltmak ve havadan zararlı gazları emmek gibi, kentsel genişlemeden kaynaklanan olumsuz etkileri hafifletme özelliğine sahiptir. Bu nedenle, canlı duvarlar dünya çapında birçok şehirde popüler hale geldi ve göze çarpıyordu. Ancak, Amman gibi bazı şehirlerde, bu teknoloji yaygın olarak kabul görmemekte ve uygulanmamaktadır. Bu araştırmanın amacı, Amman kentindeki binanın cephelerine yaşayan duvar sistemi entegrasyonunun zorluklarını ve fırsatlarını netleştirmektir. Bu çalışmada, araştırma alanını derinlemesine anlamak için nitel bir araştırma yöntemi kullanılmıştır. Amman ve yurtdışındaki farklı uzmanlar ile derinlemesine görüşmeler yapılmıştır. Bu araştırma, yaşayan duvar sistemlerinin uygulanmasındaki ana zorlukların, bilgi eksikliği, teşvik eksikliği, pahalı maliyet ve bakım sorunları olduğunu ortaya çıkartmıştır. Bununla birlikte, araştırma bulguları, farkındalık yaratma, devlet desteği, yatırım avantajları ve su verimliliği gibi Amman'daki zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olabilecek bazı fırsatlar da sundu.
Özet (Çeviri)
Green areas are declining within cities due to the rapid urban expansion which has caused many environmental problems. Therefore, architects are calling to bring nature back to cities through the integration of“Living Wall System”into building's skins, due to its many advantages. It has the ability to mitigate the negative impacts resulted from urban expansion, such as: decreasing the urban temperature, reducing energy consumption and absorbing toxic gases from the air. Therefore, living walls became popular and spotlighted in many cities around the world. However, in some cities like Amman, this technology is not widely acknowledged and applied. The aim of this research is to clarify the challenges and opportunities of living wall system integration into building's facades in the city of Amman. In this study, a qualitative research methodology was applied to achieve a deep understanding of the research area. In-depth interviews for data gathering were made with different specialists within Amman and abroad. The findings of this research exposed that the living wall system faces some main challenges such as; lack of knowledge, lack of encouragement, expensive costs and maintenance issues. However, the findings also presented some potentials of living walls that can help to pave its way and overcome its challenges in Amman, such as raising awareness, governmental support, investment benefits and water efficiency.