Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa il Müdürlüğü'ne 2017 yılında yapılan müracaatların değerlendirilmesi
Evaluation of applications made in 2017 to Manisa provincial Directorate of Ministry of Family and Social Policies
- Tez No: 587734
- Danışmanlar: PROF. DR. İSMET GALİP YOLCUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyal Hizmetler, Social Services
- Anahtar Kelimeler: Aile, Sosyal Politika, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Devlet, Sosyal Hizmet, Sosyal Refah, Family, Social Policy, Ministry of Family and Social Policies, Social State, Social Work, Social Welfare
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyal Hizmetler Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Sosyal Hizmet Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 114
Özet
Çalışmanın merkezini aile ve sosyal politika kavramları oluşturmaktadır. Bu kavramlarla birlikte çalışmanın önemli bir kısmını ise eski adı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olan ve şu anki adıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü'nde yapılan araştırma oluşturmaktadır. Bu araştırmada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü'ne 2017 yılı içerisinde yapılan müracaat sayısının belirlenmesi, başvuruların profilinin ortaya konulması, bireylerin ve ailelerin ihtiyaçlarının karşılanma düzeyi ve Manisa İl Müdürlüğü'ndeki başvuru yoğunluğunun birimler açısından incelenmesi amaçlanmıştır. Dosyaların incelenmesi yoluyla veriler toplanarak içerik analizi yapılmıştır. Kırsal kesimde yaşayan bireylerin ve ailelerin de yoğunluk gösterdiği Manisa ilinde bireylerin ve ailelerin çoğunlukla ihtiyaç duyduğu hizmetler belirlenmiştir. Bu amaç doğrultusunda mevcut aile politikalarının değerlendirilmesi, farklı bir bakış açısı getirilmesi ve geliştirilmesi yönünde katkı sağlamak hedeflenmiştir. Çalışma, Manisa İl Müdürlüğü ile birlikte Sosyal Hizmet Merkezi'ndeki uzmanların gözetiminde ve onların da bilgi toplama aşamasındaki değerli görüş ve katkılarıyla, her birimin arşivindeki dosyalar birer birer incelenerek, araştırma başlıklarının bulunduğu forma birimler özelinde veriler kaydedilmiştir. Elde edilen veriler çalışmanın sonunda Manisa İl Müdürlüğü ile paylaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Family and social policy concepts form the center of the study. Together with these concepts, an important part of the study consists of the research carried out in the Manisa Provincial Directorate of the Ministry of Family, Labor and Social Services, formerly known as the Ministry of Family and Social Policies. In this study, it was aimed to determine the number of applications which made in 2017 to the Ministry of Family and Social Policies, to reveal the profile of the applications, to meet the needs of the individuals and families and to examine the intensity of the application in Manisa Provincial Directorate in terms of units. By examining the files, data were collected and analyzed. In Manisa province, where individuals and families living in rural areas are concentrated, services that are mostly needed by individuals and families are determined. For this purpose, it is aimed to evaluate existing family policies, to provide a different point of view and to contribute to the development. The study was conducted with the Manisa Provincial Directorate under the supervision of the experts in Social Work Center and with their valuable opinions and contributions during the data collection process. The data were shared with Manisa Provincial Directorate at the end of the study.