Özsaygı(self esteem) ile işletmelerde verimlilik (productivity)değişkenliği arası korelasyon
Correlation between self esteem and productivity variability in businessess
  1. Tez No: 588982
  2. Yazar: AHMET VİÇİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ TUNCAY BARUT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Psikoloji, İşletme, Psychology, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Benlik Saygısı, Verimlilik, Self esteem, Productivity
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Gelişim Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Psikoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Psikoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
Bu çalışmada Esenyurt Bölgesinde tekstil sektöründe bir işletmede çalışan işçiler üzerinde benlik saygısı seviyeleri araştırılmıştır. Araştırmaya İstanbul ili Esenyurt ilçesinde Vakko Üretim Merkezi'nde konfeksiyon işçiliği yapan 130 çalışan dahil olmuştur. Tez çalışmasına katılanların demografik özelliklerini tespit için Kişisel Bilgi Formu, benlik saygısını ölçmek amacıyla Rosenberg Benlik Saygısı Ölçeği kullanılmıştır. Araştırma hipotezleri kapsamında test amaçlı Sosyal Bilimler İçin İstatistik Paket Programı olan SPSS 24 kullanlmıştır. Araştırma sonunda istatistiksel açıdan anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Yapılan analizlere göre tekstil işletmesinde çalışanların benlik saygısı puanları ile verimlilik puanları arasında negatif orta düzeyde bir ilişkinin olduğu görülmüştür .
Özet (Çeviri)
Within this study, self-esteem levels of workers working in a textile sector in Esenyurt region were investigated. A total of 130 employees participated in the survey at Vakko Production Center in Esenyurt, İstanbul. In order to determine the demographic characteristics of the participants, the Personal Information Form was used and the Rosenberg Self-Esteem Scale was used to determine the self-esteem. Research hypotheses were tested using Statistical Package for Social Sciences SPSS 24. A statistically significant relationship was found at the end of the study. According to the analysis, it was observed that there was a negative and moderate relationship between the self-esteem scores of the employees and the productivity scores.