3-6 yaş grubu çocuğu olan ebeveynlerin mahremiyet eğitimine dair bilgilerinin incelenmesi (Üsküdar örneği)
Analysing knowledge of parents with 3-6 years old children on privacy education (the case of Uskudar)
  1. Tez No: 590295
  2. Yazar: ZEYNEP TÜRKYILMAZ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. EBULFEZ SÜLEYMANLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyal Hizmetler, Social Services
  6. Anahtar Kelimeler: Mahremiyet eğitimi, cinsel istismar, çocuk ihmal ve istismarı, Privacy education, sexual abuse, child neglect and abuse
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyal Hizmetler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sosyal Hizmet Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 164
Özet
Bu çalışma çocuk istismarının maddi-manevi sonuçlarını, istatistik bilgilerini ortaya koyarak, cinsel istismar açısından önlem niteliği taşıyan mahremiyet eğitiminin bu husustaki önemine işaret etmek; buna istinaden 3-6 yaş aralığında çocuğu bulunan ebeveynlerin mahremiyet eğitimine ilişkin bilgilerini elde etmek amacıyla ele alınmıştır. Araştırma kolayda örnekleme yöntemi kullanılarak İstanbul'un Üsküdar ilçesinde (ikamet eden, çalışan, vb.), 3-6 yaş aralığında çocuğu bulunan 20 ebeveyn ile görüşme modeline uygun olarak yapılmıştır. Nitel olarak tasarlanan araştırma kapsamında katılımcılara sosyo-demografik özelliklerini ve mahremiyet eğitimine ilişkin bilgilerini incelemeye yönelik hazırlanan sorular yöneltilmiştir. Elde edilen veriler içerik analizi yöntemi aracılığıyla değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is on the one hand to present the material-moral consequences, statistics information of child abuse, on the other hand to point out the importance of privacy education as the prevention of sexual abuse; accordingly to obtain information about privacy education of parents with children between the ages of 3-6. The research was carried out in accordance with the interview model with 20 parents with children between the ages of 3-6 in Uskudar, Istanbul (resident, employee, etc.) using convenience sampling and snowball sampling methods. Within the scope of the qualitative research, questions were asked to the participants to examine their socio-demographic characteristics and knowledge of privacy education. The data obtained were evaluated through content analysis method.