Uluslararasılaşma sürecinde endüstriyel pazarlarda marka yönetimi
Brand management in industrial marketing in the internalization process
  1. Tez No: 590305
  2. Yazar: EBRU AKMAN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EVRİM ERDOĞAN YAZAR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Endüstriyel pazarlar, Uluslararasılaşma, Marka, MarkaYönetimi, Ulusoy Un A.Ş, Industrial markets, Internationalization, Brand, Brand Management, Ulusoy Un A.Ş
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ondokuz Mayıs Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
İşletmeler uluslararasılaşma sürecine girdikleri andan itibaren küresel ölçekte yoğun bir rekabet ortamı ile karşılaşmaktadırlar. Dış pazarlarda ayakta kalabilme ve başarılarını arttırabilmenin en önemli yolu kendini ispatlamış bir marka oluşturmaktan geçmektedir. İşletmeler, geliştirdikleri başarılı markaları ve markalarının sağladığı rekabet avantajı sayesinde, markalarının değerini ve güvenini oluşturarak işletmenin değerini yükseltmektedirler. Bu çalışma, uluslararasılaşma sürecinde endüstriyel pazarlamada marka yönetimini derinlemesine anlamayı amaç edinen nitel bir çalışmadır. Bu amaçla uluslararası endüstriyel pazarlarda faaliyet gösteren Ulusoy Un firmasının markalaşma süreci incelenmiştir. Veriler, betimsel yöntemle analiz edilmiştir. Araştırma ile dış pazarlara açılımda; dış pazar araştırmaları, dış pazar ziyaretleri ve gezileri, stratejik yatırımlar ile sektörle fuar ve etkinlikleri katılım önemli görülmektedir. Dış pazarlara açılma ile örgüt yapısı güncellenerek geliştirilmesi sürecin takibi açısından önemlidir. Dış pazarlarda tutunmanın en etkin yolu kalite fiyat dengesine dikkat etmektir. Müşteri sadakati, kaliteden ödün verilememesi, farklı sektör dahil diğer işletmelerle sıcak ilişkilerin yürütülmesi, güçlü markalarla ticaret yapılması ve müşterilerin promosyonlarla desteklenmesi ile mümkün olabilmektedir. İşletme, müşteri talep ve şikayetlerini önemseyerek markasına sadakati sağlayacak tedbirleri almalıdır.
Özet (Çeviri)
Businesses face an intense competitive environment on a global scale when they enter the process of internationalization. The most important way to survive in foreign markets and increase their success is toestablish a proven brand. Businesses increase the value of the business by creating the value and trust of their brand sthrough develop competitive advantage provided by their brands. This study is a qualitative study that aims to provide an in-depth understanding of brand management in industrial marketing during the internationalization process. For this purpose, the branding process of Ulusoy Un, which operates in international industrial markets, wasexamined. Data were analyzed by descriptive method. With research; opening to foreign markets foreign market research, foreign market visit sand trips, strategic investments and participation in sectoral fairs and events are considered important. Opening up to foreign market sand improving the organizational structure is important for the follow-up of the process. The most effective way to hold on to foreign markets is to pay attention to the quality price scale. Customer loyalty can be achieved by not compromising on quality, maintaining good relations with other businesses and different sectors, trading with strong brand sands up porting customers with promotions. The business should take precautions to ensure loyalty to its brand by considering customer demands and complaints.