Yeşiltepe, Yeşilova ve Yenikent (Aksaray) köyleri arasında kalan alanın florası
The flora of region among Yeşiltepe, Yeşilova and Yenikent (Aksaray)
  1. Tez No: 590539
  2. Yazar: SERAP AYDOĞAN ÖTGÜN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MEHTAP TEKŞEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Botanik, Botany
  6. Anahtar Kelimeler: Aksaray, Yeşilova, Yenikent, Yeşiltepe, Flora, Türkiye Mayıs, 2019, 102 sayfa, Aksaray, Yeşilova, Yenikent, Yeşiltepe, Flora, Turkey May, 2019, 102 pages
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Aksaray Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Bu araştırma Yeşiltepe, Yeşilova, Yenikent Köyleri ve çevresinin (Aksaray) florasını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Çalışma alanından 2014-2016 yılları arasında 586 bitki örneği toplanmıştır. 58 familya (Pinophytina 2, Magnoliophytina 56) ve 222 cinse (Pinophytina 3, Magnoliophytina 219) ait 352 takson (Pinophytina 4, Magnoliophytina 329) tespit edilmiştir. 23 takson kültür bitkisidir. Toplam 38 takson Türkiye için endemiktir ve endemizm oranı % 10,8'dir. Taksonların fitocoğrafik bölgelere göre dağılımı ise şöyledir: İran-Turan elementi 63 (% 17.9), Akdeniz elementi 22 (% 6.3), Avrupa-Sibirya elementi 17 (% 4.8) ve çok bölgeli ve bölgesi bilinemeyen 250 (% 71.0)'dir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT This research was carried out to determine the flora of Yeşiltepe, Yeşilova, and Yenikent Villages and environment (Aksaray). As a result of the examination of 586 plant specimens collected from the area, in 2014 and 2016. 352 taxa (Pinophytina 3, Magnoliophytina 329) that belong to 58 families (Pinophytina 2, Magnoliophytina 56), 222 genera (Pinophytina 4, Magnoliophytina 219) were determined. 23 taxa are cultivated plants. The 38 of the total taxa are endemic to Turkey and the rate of endemizm is 10.8 %. The phytogeografic elements are represented as follows; Irano-Turanian 63 taxa (17.9%), Mediterranean 20 taxa (6.3 %), Euro-Siberian 17 taxa (4.8 %) and widespread and others which their regions unclarified 250 taxa (71.0%).