Ragıp Önen'in hayatı, şiirleri, araştırma ve inceleme yazıları
Poems, life, research and investigation papers of Ragip Önen
  1. Tez No: 591185
  2. Yazar: SAFİYE İREM USANIR
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ NAMIK ASLAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Türk Dili ve Edebiyatı, Turkish Language and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Ragıp Önen, Bor Kütüphanesi, Ragıp Önen, Bor Library
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Türk Dili ve Edebiyatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 269
Özet
Bu çalışmada; kütüphaneci kimliğinin yanı sıra şiir, makale, hikâye, biyografi türündeki çalışmalarıyla Niğde ilinde tanınan Ragıp Önen'in hayatı, şiirleri, araştırma ve inceleme yazıları incelenmiştir.“Ragıp Önen'in Hayatı, Şiirleri, Araştırma ve İnceleme Yazıları”adlı bu çalışma; giriş, iki bölüm, sonuç, kaynakça ve eklerden oluşmaktadır. Giriş kısmında, yazarın ulaşılabilen yakınlarından, Niğde eşrafından ve Bor Halk Kütüphanesinden elde edilen bilgilerle yazarın hayatına kısaca değinilmiştir. Giriş bölümünü, Önen'in şiirlerinin yer aldığı ikinci bölüm izlemektedir. Çalışmanın ikinci bölümünde Yeşil Bor ve Niğde'nin Sesi gibi yerel gazetelerde yazarın yazdığı araştırma ve inceleme yazıları yer almaktadır.“Sonuç”bölümünde, Ragıp Önen'in Türk edebiyatındaki yeri ve Niğde ili için önemi belirlenmeye çalışılmıştır.“Kaynaklar”kısmında, çalışmanın hazırlanmasında faydalanılan referansların künyeleri yer almaktadır.“Ekler”bölümünde ise yazarla ilgili belgeler ve fotoğraflar bulunmaktadır.
Özet (Çeviri)
In this thesis study; Ragıp Önen's life, poems, research and analysis articles were investigated. He is known librarian identity as well as his poems, articles, stories and biographies in Niğde province. This thesis consists of three sections as conclusions, bibliography and annexes. In the first section, the life of the author was briefly mentioned with the information obtained from the author's relatives, Niğde notables and Bor Public Library. The first section is followed by the second section of Önen's poems. In the third part of the study, the research and analysis articles of the author are published in local newspapers such as Yeşil Bor and Niğde'nin Sesi. In the“Conclusion”section, Ragıp Önen's place in Turkish literature and its importance for Niğde province are tried to be determined. The“Resources”section contains the references which used in the preparation of the thesis. In the“Annexes”section, there are documents and photographs related to the author.