Albert Camus'de özgürlüğe giden yol
The road to freedom in Albert Camus
  1. Tez No: 592067
  2. Yazar: AYSEL ALAGÖZ
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ HATİCE ASLI ÇAVUŞOĞLU AKSOY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Felsefe, Philosophy
  6. Anahtar Kelimeler: Albert Camus, Özgürlük, Uyumsuz, Başkaldırı, Yaşam, Albert Camus, Freedom, Incompatible, Revolt, Life
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Pamukkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Felsefe Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sistematik Felsefe ve Mantık Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 178
Özet
Bu çalışmada, Camus'nün felsefesi ve bu çerçevede özgürlük ile ilgili düşünceleri açıklanmaya çalışılmıştır. Ayrıca“özgürlük”kavramının insan yaşamındaki yeri ve önemi konu edilmiştir. Bu bağlamda giriş kısmında Camus'nün özgürlük düşüncesine nasıl ulaşabileceğimizin yöntemi verilmiştir. Birinci bölümde, Camus'nün yaşamı, eserleri ve yaşadığı dönemin özellikleri açıklanmaya çalışılmıştır. İkinci bölümde Camus'nün uyumsuz ve başkaldırı felsefesi değerlendirilmiştir. Bu bağlamda uyumsuz felsefesinde bireyin bilincinin önemi üzerinde durulmuştur. Başkaldırı felsefesinde ise insanın yaşamsal değerlerinin neler olduğu, bu değerlerin önemi ve sahip olması gereken özellikleri değerlendirilmiştir. Üçüncü bölümde ise tezin ana konusu olan özgürlük kavramı ve bu kavramın Camus'nün felsefesindeki yeri ve değeri üzerine bir açıklama yapılmıştır. Sonuç bölümünde ise Camus'nün insan, yaşam ve özgürlük kavramları ile ilgili görüşlerinin genel bir değerlendirilmesi yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
In this study, it is tried to explain Camus' philosophy and in this context his thoughts about freedom. Also, the concept and importance of“freedom”in human life is discussed. In this context, in the introduction, the method of how we can reach Camus's idea of freedom is given. In the first chapter, the life of Camus, his works and the characteristics of his period is tried to be explained. In the second part, the incompatible and revolting philosophy of Camus is evaluated. In this context, the importance of the individual's consciousness in the discordant philosophy is emphasized. In the philosophy of rebellion, what is the vital values of the human being, the importance of these values and the features they should have been evaluated. In the third chapter, the concept of freedom, which is the main subject of the thesis, and its place and value in the philosophy of Camus are explained. In the conclusion part, a general evaluation of Camus' views on human, life and freedom concepts was made.