Limited şirketlerde çıkma ve çıkarılma
Withdrawal and expulsion in limited liability companies
- Tez No: 592756
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ FATİH AYDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: Limited Liability Company, member, withdrawal, expulsion, dissociation compensation
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Özel Hukuk (Ticaret Hukuku) Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 172
Özet
Tezimizin konusunu, limited şirket ortağının Türk Ticaret Kanunu uyarınca şirketten çıkması ve çıkarılması düzenlemelerinin incelenmesi oluşturmaktadır. Çalışmamız dört bölümden oluşacak şekilde hazırlanmıştır. İlk bölüm, limited şirket ve ortak unsuru ile ortağın hak ve yükümlülüklerinin incelenmesi amacıyla giriş niteliğinde olmak üzere hazırlanmıştır. İkinci bölümde limited şirket ortağının şirketten çıkması halleri incelenmiştir. Üçüncü bölümde ortağın şirketten çıkarılması halleri ele alınmıştır. Nihayet son bölüm, çıkma ve çıkarılmanın sonuçlarına, özellikle ayrılma akçesine ilişkin düzenlemelere tahsis edilmiştir. Anahtar Kelime: Limited şirket, ortak, çıkma, çıkarılma, ayrılma akçesi
Özet (Çeviri)
The purpose of this thesis is to analyze the legal regulations of withdrawal and expulsion of the member from the limited liability companies in accordance with Turkish Commercial Code. Our study includes four parts. The first part is prepared as introduction with the aim of examining limited company, member, rights and obligations of the member. In the second part, withdrawal cases from limited liability company are analyzed. The third part consists of cases related to expulsion of the member. In final part, consequences of withdrawal and expulsion are examined, especially by considering the regulations concerning dissociation compensation.