Internet of things (IOT): The impacts of the IOT on economic, industry, and technology
Şeylerin interneti (IOT): Ekonomik, endüstri ve teknoloji üzerine etkileri
  1. Tez No: 593577
  2. Yazar: ANAS ABDELHADİ
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ERKUT AKKARTAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: IoT, Economy, RFID, Transportations, SCM, Blockchain
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 138
Özet
Nesnelerin interneti konusu dünden bugüne oldukça önemli yol kat etmiştir. Nesnelerin internetinin ekonomiye ve sosyal hayata oldukça önemli etkileri olmuştur. Gelecekte de bu etkilerin artarak devam edeceği tahmin edilmektedir. Bu çalışmada bu etkilerin özellikle ölçülebilenlerinden olan ekonomik etkileri tartışılacaktır. Eekonomik etkilerin başında iktisadi verilerin, diğer bir ifade ile makroekonomik verilerin birbirleri arasındaki ilişkiler ve bu ilişkilerin anlamlılığı bu çalışmada esas olarak alınmıştır. İktisadi verilerin, nesnelerin interneti açısından birbiriyle olan ilişkilerine ait bu araştırma, günümüzde ve gelecekte bu konunun sektöre ve sosyal yaşantıya etkilerini de açığa çıkartan temel dökümanlardan bir tanesi olabilecektir. Makroekonomik verileri içinde ekonomiyi etkileyen çeşitli endeksler bulunmaktadır. Bu endekslerin birbiriyle ilişkileri ve gelecekte alacakları değerler nesnelerin interneti ile ilgili olarak bazı tahminler yapmamıza yardımcı olacaktır. Bu çalışmada küresel bağlılık endeksi, kişi başı düşen milli gelir, kalkınmışlık endeksleri gibi endeksler arasındaki ilişkiler araştırılarak korelasyonlar bulunmuş ve bunlar arasındaki ilişkiler yorumlanarak nesnelerin interneti konusunun gelecekteki hayatımızı etkileme gücü hakkında çeşitli iddialar ve hipotezler geliştirmiş ve bu hipotezler istatistik testlerle sınanmıştır
Özet (Çeviri)
The Internet of Things has come a long way since yesterday. The IoT has had a significant impact on the economy and social life. It is estimated that these effects will continue to increase in the future. In this study, the economic effects of these effects, which can be measured in particular, will be discussed. At the beginning of economic effects, the relationship between economic data, in other words, macroeconomic data, and the significance of these relationships are taken as the basis in this study. This research on the relationship between economic data and the Internet of objects may be one of the main documents that reveal the effects of this issue on the sector and social life. Macroeconomic data includes various indices that affect the economy. The relationship between these indices and their future values will help us make some predictions about the internet of objects. In this study, correlations between the indices such as global commitment index, national income per capita and development indices were searched and the relations between them were interpreted and various hypotheses and hypotheses about the power of objects to affect our future life were tested and these hypotheses were tested with statistical tests.