Türkiye Ermenilerinin T.B.M.M.'deki Ermeni milletvekilleriyle iletişim biçimleri ve milletvekillerinin ulaşılabilirlikleri
- Tez No: 594567
- Danışmanlar: DOÇ. DR. NESRİN TAN AKBULUT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Siyasal Bilimler, İletişim Bilimleri, Political Science, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Sosyal Medya, Siyasal İletişim, Ermeni Cemaati, Azınlıklar, Email, WhatsApp, Facebook, Twitter, Social Media, Political Communication, Armenian Community, Minorities, Email, WhatsApp, Facebook, Twitter
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 292
Özet
İnternet teknolojisinin gelişip yaygınlaşması sonucu sosyal medya uygulamaları, kitle iletişimi de dâhil olmak üzere iletişimin tüm türevlerinde derin bir dönüşüm başlatmıştır. Kitle iletişim araçlarının merkezi haber kaynaklarında tasarlanmış mesajları geniş halk yığınlarına geleneksel enformasyon taşıma misyonu, sosyal medyanın hızlı yayılan, sürekli katkı yapılabilen interaktif iletişim biçimine kıyasla demode kalmıştır. İnternet forumları, web günlükleri, sosyal bloglar, wikiler, fotoğraf/ video/ ses/ metin paylaşım uygulamaları/ siteleri gibi geniş bir yelpazeyi kapsayan bu interaktif iletişim biçimleri sosyal medyanın, habercilik pratiğinde de önemli değişiklik yaratmaktadır. Toplumsal dönüşümün önemli aktörlerinden olan Sosyal Medya ortamı dinamik ve günceldir. Dolayısıyla siyasal alanda da son derece yoğun olarak kullanılmaktadır. Demokratik yönetişim ve politika için ciddi sonuçları olan sosyal medya, devlet kurumlarının çalışma şeklini, siyasi liderlerin iletişim kurma şeklini, seçimlere itiraz edilme şeklini ve vatandaş katılımını kökten ve bazen beklenmedik şekilde dönüştürmeye devam eder. Bu çalışma, Haziran 2015 seçimleri sonrası 1964 yılından bu yana ilk kez üç Ermeni Milletvekilinin birden Meclis'e girmesiyle Türkiye azınlıklarından Ermeni Cemaatinin vekilleriyle iletişimde sosyal medya kullanım alışkanlıklarını, siyasal iletişim yoluyla toplumsal sorunların nasıl görünür hale geldiğini ve küresel bilinirlik kazanmasını irdelemektedir.
Özet (Çeviri)
As a result of the development and widespread use of internet technology, social media applications have initiated a deep transformation in all derivatives of communication, including mass communication. The mission of mass media to convey traditionally designed information to large masses of messages designed in central news sources has become obsolete compared to the rapidly spreading, continuously contributing interactive communication form of social media. These interactive forms of communication, which include a wide range of internet forums, blogs, social blogs, wikis, photo / video / audio / text sharing applications / sites, make a significant change in the social media's journalistic practice. Social Media, which is one of the important actors of social transformation, is dynamic and up-to-date. Therefore, it is also used very intensely in the political field. Social media, with serious consequences for democratic governance and policy, continues to radically and sometimes unexpectedly transform the way government institutions work, how political leaders communicate, how elections are challenged, and citizen participation. It is the first time since 1964, three Armenian Deputy entered to the Turkish Parliament in June 2015 elections. In this study Turkey's Armenian minority habits of social media use in communication with its proxies, how social problems become visible through political communication and gaining global awareness are examined.