Flört döneminde kızların karşılaştıkları şiddet olgusu -Sivas Cumhuriyet Üniversitesi örneğinde-
Violence caused by girls during the flort period - İn the case of Sivas Cumhuriyet University -
- Tez No: 594743
- Danışmanlar: PROF. DR. ALİ ERKUL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: Şiddet, Aile içi şiddet, Flört, Flört Şiddeti, Violence, violence in the family the flirt violence
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Sivas Cumhuriyet Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 125
Özet
Bu araştırmada, Üniversite kız öğrencilerinin flört döneminde karşılaştıkları flört şiddet olgusunu bilimsel olarak araştırılmıştır. Araştırmada, Üniversitede bulunan kız öğrencilerin, ailesindeki şiddet geçmişi, flört ilişkisi, flört ilişkisinde şiddete maruz kalma durumu incelenmiştir. Araştırmanın örneklem grubunu 2018-2019 eğitim öğretim yılında Cumhuriyet Üniversitesi kız öğrencileri oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak Sinem Cankardaş Nalbantçılar'ın 2017 yılında uyguladığı“Yakın ilişkide Psikolojik şiddet ölçeği”den yararlanılmış ve araştırmacı tarafından fiziki şiddet ölçme amacı ile ilgili ankete eklenen sorular ve demografik özelliklerin olduğu“Kişisel bilgi formu”kullanılmıştır. Araştırma iki aşamadan oluşmuş olup; ilk aşamada şiddet ve flört şiddeti ile ilgili konulardan oluşan Kavramsal ve Kuramsal Çerçeve, ikinci aşama ise Saha Araştırması ve Araştırma Bulguları yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
In this study, the flirt violance phenomennon encountered by universty girls durig flirting period was Investigates sciendtifically. In this research, the history of violence in the family, the flirtation relationship and the exposure to violence in the flirtation relationship were examined. The samplgroup af the research is female studemts of Cuhuriyet Universty in 2018-2019 academic year. In the study, Psychological violence scale in close relationship which was applied by Sinem Cankardaş in 2017 was used as data collection tool and Personal information from which includes questions an demographic for he purpose of measuring physical violence. The research consisted of two stages; the first stage consists of Conceptual and Theoretical Fromework of violance and flirt violence and Research Findings.