Kurumsal sosyal sermaye uygulamaları ile örgütsel bağlılık ilişkisi Niğde Belediyesi çalışanları üzerine bir araştırma
The relationship between organizational social capital applications and organizational commitment a study on Niğde Municipality employees
  1. Tez No: 595587
  2. Yazar: EMİNE EVİN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. AHMET DİKEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, İşletme, Public Administration, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Örgütsel bağlılık, sosyal sermaye, kurumsal sosyal sermaye, Organizational commitment, social capital, corporate social capital
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 120
Özet
Çalışmada Niğde Belediyesi personelinin, örgütsel bağlılık düzeylerinde kurumsal sosyal sermaye uygulamalarının etkisi incelenmiştir. Çalışma sonucunda elde edilen bulgulara göre katılımcıların cinsiyetleri ile duygusal alt boyutunda ve örgütsel bağlılık toplam puanında; eğitim durumlarına göre devam boyutunda ve normatif boyutunda; medeni durumlarına göre duygusal boyutunda ve çalışma sürelerine göre duygusal boyutunda anlamlı farklılık bulunduğu belirlenmiştir. Katılımcıların cinsiyetleri ile yapısal, bilişsel ve ilişkisel boyutlarında sermaye toplam, devam ve normatif bağlılıkla anlamlı farklılık bulunmadığı; Katılımcıların yaşları ile yapısal, bilişsel, ilişkisel sermaye toplam, duygusal, devam ve normatif bağlılık toplam boyutunda anlamlı farklılık bulunmadığı; Katılımcıların eğitim durumları ile yapısal, bilişsel, ilişkisel sermaye toplam ve duygusal boyutunda anlamlı farklılık bulunmadığı; Katılımcıların medeni durum ile yapısal, bilişsel, ilişkisel sermaye toplam, devam ve normatif bağlılık boyutunda anlamlı farklılık bulunmadığı; Katılımcıların çalışma süresi ile yapısal bilişsel ilişkisel sermaye toplam, devam ve normatif bağlılıkla toplam boyutunda anlamlı farklılık bulunmadığı belirlenmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the effect of institutional social capital practices on organizational commitment levels of Nigde Municipality personnel was investigated. According to the findings of the study, there was a significant difference in the participants' gender and emotional sub-dimension and organizational commitment total score; according to the educational level of attendance and normative dimension; There was also a significant difference in emotional dimension according to marital status and emotional dimension according to working time. There were no significant differences in gender, structural, cognitive and relational dimensions of participants with capital total, attendance and normative commitment; There was no significant difference between the participants' ages and the total dimensions of structural, cognitive, relational capital total, emotional, attendance and normative commitment; There was no significant difference between the participants' educational level, structural, cognitive, relational capital total and emotional dimensions; There was no significant difference between the participants' marital status and structural, cognitive, relational capital total, attendance and normative commitment dimensions; There was no significant difference between the participants' working time and total dimension of structural cognitive relational capital total, attendance and normative commitment.