Küreselleşmenin gelir dağılımı ve yoksulluk üzerine etkileri: 1980 sonrası Türkiye'de izlenen vergi politikaları açısında bir değerlendirme
The impact of globalization on income distribution and poverty issue: After 1980 monitored financial policies in Turkey in terms of an evaluation
- Tez No: 595711
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ REYHAN LEBA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Maliye, İşletme, Finance, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Küreselleşme, Gelir Dağılımı, Yoksulluk, Vergi Politikaları, Globalization, Income Distribution, Poverty, Tax Policies
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Bursa Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Maliye Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 122
Özet
Küreselleşme süreci ekonomik gelişmenin nimetlerinin toplumsal sınıflar arasında adaletli paylaşılması noktasında bir takım ekonomik ve sosyal sorunları beraberinde getirmiştir. Küreselleşme ile meydana gelen yoksulluk ve gelir dağılımında eşitsizlik durumu, sadece gelişmekte olan ülkelerde değil tüm dünyada ciddi sorunlar arasında yer almaktadır. Bu çalışmada küreselleşme, gelir dağılımı ve yoksulluk kavramları ele alınacak ve küreselleşme sürecinde 1980 yılı sonrasında Türkiye'de izlenen vergi politikalarının gelir dağılımı ve yoksulluğa etkileri değerlendirilecektir.
Özet (Çeviri)
The process of globalization has brought along a number of economic and social problems in the equitable sharing of the blessings of economic development among the social classes. Poverty caused by globalization and inequality in income distribution are among the serious problems not only in developing countries but also in the whole world. In this study, globalization, income distribution and poverty concepts will be discussed globalization and the tax policies implemented in Turkey after 1980 will be considered in the process of income distribution and poverty effects.