İnşaat şantiyelerde kaygan zeminin risk analizi
Risk analysis of slippery ground in construction sites
- Tez No: 597509
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SEPANTA NAİMİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Risk analizi, Şantiye inşaat alanı, Toprak analizi, Kaygan zemin, Risk analysis, Construction site, Geotechnical analysis, Slippery ground
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İnşaat Mühendisliği Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
İnşaat mühendisliğinde dünyadaki en zor alanlardan biridir, çünkü dikkatli bir inceleme ve kapsamlı çalışma gerekir, özelikle inşaat şantiyelere ciddi risklere ve hatalara maruz kalabilir ve bunun dolayı hem maddı hemde insani olarak çeşitli kayıplara neden olabilir. Bu çalışma, gerçek bir projenin doğal risklerinin analizi ve önlemesi için araçların uygulaması ile katlamaya imkan oluyor. Başlamak için, aktörleri ve risk yönetiminin ana adımlarını tanıtmak ve önemini vurgulamaktadır, risk ve bilirsizlik arasındaki farkı belirtiyoruz. Bu genellemeleri inceledikten sonra, projenin temellerini riskin tanımlamasını ve nerede olduğunu netleştirerek detaylandıracağız. Ve bu şantiyede kaygan zeminin riskinin olduğunu keşfedildi. Daha sonra, çalışma ghandouri projesi olan pratik bir durumda, çalışmaların farklı aşamaları ve kayma riskinin varlığını doğrulayan jeoteknik analizler etrafında ifade edilir. Ardından toprak analizi yaparak ve yeni programlar kullanarak riski atlamaya ve şantiyenin stabilizasyonu sağlamak için çözüm bulmaya çalışıyoruz. Sonunda, en orijinal bölüm en güvenli ve uygun çözümleri içerir. Ve hangi çözüm seçmeyi nedeni bellirtmiş olur, ayrıca bu iki çözümün arasındaki finansal farkları açıklayan ve büyük projelerde hangisi daha muhtemel olduğunu açıklayan küçük bir paragrafa ek olarak.
Özet (Çeviri)
It is one of the most difficult areas in the world in civil engineering because it requires careful scrutiny and extensive work, especially construction can be subject to serious risks and errors to construction sites, and therefore can cause both material and human losses. This study allows us to fold the implementation of tools for the analysis and prevention of natural risks of a real project. After reviewing these generalizations, we will elaborate the basics of the project by clarifying the risk and where it is located, and it has been discovered that there is a risk of slippery ground on this construction site. Then, we will aplicate our studies on ghandouri project, which is a practical case, and after different stages of studies and geotechnical analyzes that confirm the existence of the risk of slip is expressed around. Finally, the most original part includes the most secure and convenient solutions. And the reason for choosing which solution is to mentioned, at least it will be an addition to a small paragraph explaining the financial differences between these two solutions and explaining which is more useful in a big projects.