The role of telecommunication marketing strategies for attracting young costumers
Genç müşterileri çekmek için telekomünikasyon pazarlama stratejilerinin rolü
  1. Tez No: 598828
  2. Yazar: FAISAL RAHIMI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ÖZGE EREN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Afghanistan, Customers, Marketing strategies, Telecom companies
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Aydın Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 86
Özet
Günümüzde daha fazla tüketiciyi cezbetmek için Pazarlama Stratejisi birçok işletmenin temel politikasıdır. Firmalar her zaman daha fazla tüketiciyi cezbetmek ve paylarını artırmak için mümkün olan en iyi pazarlama stratejilerini uygulamaya çalışmaktadırlar. Telekom şirketleri de bu konuda istisna değildir. Telekomünikasyon işletmesi son yüzyılın gelişen bir işletmesidir. Dünyadaki ve ülkelerdeki birçok firma, müşterilerine hizmet sunmaktadır. Bu firmalar abonelerini artırmak için çeşitli pazarlama stratejileri ve politikaları kullanmakta ve müşterilerinin memnuniyetini düzenli olarak aramaktalar. Afganistan'daki Telekom şirketleri, 21. yüzyılın ilk on yılında kurulmuştur. Şirketler arası rekabet yüksek ve müşterilerinin memnuniyetini sağlamak ve pazardaki paylarını (their share in the market) artırmak için yeni hizmetler ve paketler sunmaktalar. Bu nedenle, bu araştırma Afganistan'daki Telekom şirketleri müşterilerini ve şirketlerin pazarlama stratejileri ve hizmetlerinden memnuniyetlerini değerlendirmek için tasarlanmıştır. Bu araştırma, Nicel Araştırma Yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. İlk el veriler, Afganistan'daki Telekom şirketlerinden en az birinin müşterisi olan 151 katılımcının kapalı uçlu sorularla toplanmıştır. Sorular, müşterilerin Telekom şirketlerinden ve onların algılama şirketlerinin pazarlama stratejilerinden memnuniyetlerini değerlendirmek için toplanmıştır. Toplanan veriler SPSS 20 ile analiz edilip sonuçlar tablolar ve grafiklerle açıklanmış ve gösterilmiştir. Anahtar Kelimeleri: Afganistan, Müşteriler, Pazarlama stratejileri, Telekom şirketleri.
Özet (Çeviri)
Nowadays marketing strategy for attracting more consumers is the core policy of many businesses. Firms are always trying to implement the best possible marketing strategies so that they would attract more consumers and increase their shares. Telecom companies are not exception in this regard. Telecommunication business is a flourishing business of the last century. Many companies around the world and within countries are providing services for their customers. They use several marketing strategies and policies for increasing their subscribers. They seek their customers' satisfaction regularly. Telecom companies in Afghanistan were established in the first decade of the 21th century. Competition among companies is high, and they introduce new services and packages in order to keep their customers satisfied and increase their shares in the market. Therefore, the current research is designed to assess telecom companies customers in Afghanistan, and their satisfaction for companies marketing strategies and services. The research is conducted in a quantitative research method. Primary data is collected through close-ended questions from 151 respondents who has been customer of at least one of the Telecom companies in Afghanistan. The questions are collected to assess customers' satisfaction from telecom companies and their strategies companies marketing strategies. The collected data are analyzed by SPSS 20 and the results are explained and shown by tables and charts.