Bracepaste yapıştırıcının kayma dayanımının 3M ile karşılaştırılması transbond XT yapıştırıcının malzemeleri.
Evaluation of shear strength of the bracepaste adhesive in comparison with 3M transbond XT adhesive material
  1. Tez No: 600401
  2. Yazar: AYHAM HIJAZI
  3. Danışmanlar: PROF. DR. İLTER UZEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Diş Hekimliği, Dentistry
  6. Anahtar Kelimeler: Barcepaste yapıştırıcı, 3M transbond XT yapıştırıcı, makaslama direnci, kozmetik seramik braketler, Shear bond strength, 3M Transbond adhesive, Bracepaste adhesive, ceramic brackets
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Ortodonti Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 56
Özet
Bu: çalışmanın amacı, Bracepaste yapıştırıcı ile 3M yapıştırıcının kayma dayanımlarının kozmetik seramik braketler yardımıyl kullanılarak karşılaştırmasıdır. Materyaller ve metod: 40 çekilmiş sağlam insan premolar dişi, her biri 20 diş olmak üzere iki gruba ayrılmıstır. Her grup bir tipte bonding sistemi ile birleştirilmistir, Geleneksel bonding sistemi 'Bracepaste' ve geleneksel ışıkla sertleşen bonding sistemi 3M Transbond XT. Her gruptaki kesme bağ kuvveti (Instron) test makinesi kullanılarak test edilmiştir. Sonuç: 1. Geleneksel asitle aşındırma tekniği kullanılarak bağlanmış seramik braketlerdeki 3M transbond XT'nin SBS'si, aynı aşındırma tekniğiyle yapıştırılan seramik braketlerdeki Bracepaste yapıştırıcısından daha yüksektir. 2. Hem 3M Transbond XT; hem de Bracepaste yapıştırıcısı, klinik olarak kabul edilebilir olan SBS'ye sahiptir.
Özet (Çeviri)
Purpose: The aim of this study is to measure shear bond strength of the Bracepaste adhesive and compare it with 3M Transbond XT adhesive material using cosmetic ceramic brackets. Materials and Method: 40 extracted intact bicuspid, will be divided into two groups of 20 teeth each. Each group will be bonded with one type of bonding systems namely, the conventional component bonding system 'Bracepaste' and conventional light cured bonding system 3M Transbond XT. The shear bond strength in each group will be tested using (Instron) testing machine. Conclusions: 1. The SBS of 3M Transbond XT on ceramic brackets bonded by using conventional acid etching technique is higher than Bracepaste adhesive on ceramic brackets bonded by the same etching technique. 2. Both 3M Transbond XT and Bracepaste adhesive have SBS which are clinically acceptable.