Kontakt Riemann submersiyonlar
Contact Riemanian submersions
  1. Tez No: 606977
  2. Yazar: NEBİ YILMAZ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. YILMAZ GÜNDÜZALP
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Riemann submersiyon, Hemen hemen kontakt metrik manifold, kosimpektik manifold, kontakt Riemann submersiyon, Riemannian submersion, almost the contact metric manifolds, cosymplectic manifolds, contact Riemannian submersiyon
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Dicle Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 55
Özet
Bu tez çalışması beş bölümden meydana gelmektedir. Birinci bölümü giriş kısmıdır ve bölümde genel bir literatür taraması yapılmıştır. İkinci bölüm sonraki bölümlerde kullanılacak tanım ve kavramlara yer verilmiştir. Üçüncü bölümde Riemann submersiyonlar konusu ile ilgili tanımlar ve özellikler verilmiştir. Kontakt manifoldları tanımlanmıştır. Dördüncü bölümde, hemen hemen kontakt Riemann submersiyonlar ve özelliklerine çalışılmıştır. Bununla birlikte kontakt Riemann submersiyon için eğrilik ilişkilerine çalışılmıştır. Beşinci bölümde sonuç ve öneriler verilmiştir.
Özet (Çeviri)
This thesis consist of five chapters. The first chapter deals with the introduction and the literature review. The second chapter gives the definitions of the terms and the concepts used in the following chapters. In the third chapter, definitions and characteristice related to Riemannian submersions are given. Besides, contact manifolds have been identified. In the fourth chapter, almost contact Riemannian submersions and their attributes have been studied. In addition, curvature relationships are studied for contact Riemannian submersions. In the fifth chapter, discussions and conclusions are given.