İşe alım sürecinde mülakat: Özel okullarda öğretmen işe alımları üzerine bir araştırma
Interview during the recruitment process: Research for teacher recruitment in private schools
  1. Tez No: 607787
  2. Yazar: MUZAFFER GÖNEN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. BARIŞ SEÇER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Labour Economics and Industrial Relations
  6. Anahtar Kelimeler: Özel Okul, Öğretmen, İşe Alım Süreci, Mülakat, Private School, Teacher, Recruitment Process, Interview
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 106
Özet
Araştırmanın amacı, işe alım sürecinin aşamalarını ve mülakatın bu süreç içerisindeki önemini inceleyerek, özel okulların öğretmen işe alımlarında amacına uygun işe alım sürecinin ve esas itibari ile mülakat yönteminin belirlenmesine yardımcı olacak bir çalışma sunmaktır. Nitel araştırma yöntemi ile yapılan bu araştırmada yedi özel okul yöneticisi ile görüşmeler yapılmıştır. Bu görüşmelerden elde edilen veriler analiz edilmiş ve değerlendirilmiştir. Özel okullarda öğretmen seçim mülakatı ve işe alım süreci ile ilgili yeterli sayıda kaynak ve araştırma olmaması nedeniyle çalışmanın literatüre ve işe alımda mülakat uygulayan özel okullara önemli bir katkı sunacağı düşünülmektedir.
Özet (Çeviri)
Main purpose of the research is to present a study that will help to determine the appropriate recruitment process and its methods with examining the stages of the recruitment process and the importance of the interview within this process. İn this study, which was conducted by the qualitative research method, interviews were made with seven private school administrators. The data obtained from these interviews were analyzed and evaluated. Due to the lack of sufficient resources and researches on teacher selection interview and recruitment process in private schools, it is thought that the study will make a significant contribution to the literatüre and to the private schools use interviews as a tool.