A novel service-oriented architecture for implementing the smart cities in terms of complexity of smart services
- Tez No: 612512
- Danışmanlar: PROF. DR. OĞUZ BAYAT
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Akıllı şehirler, S-Boyutlar, BİT, Smart cities, S-Dimensions, ICT
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Altınbaş Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
Dünyadaki kentsel nüfusun önemli ölçüde artması, kamu hizmetlerinin, kentsel yol ağının, daha fazla park etme, sağlık hizmetlerinin, eğitimin, elektriğin yüksek talebi ile ilgili olarak hükümetler ve şehirlerin mevcut yönetimi için büyük bir zorlayıcı olmuştur. çevre vb. akıllı şehirlerin modern konsepti, bu önemli sorunları sürdürülebilir kalkınmaya izin vermek ve sunmak için akıllı hizmetleri daha hızlı, daha güvenilir ve daha güvenli bir şekilde sunarak, bu önemli sorunları en verimli ve düşük maliyetli bir şekilde çözmek için inovasyon stratejilerinden biri olduğuna inanılmaktadır. akıllı vatandaşlara akıllı yaşam, akıllı ekonomi ve akıllı çevre. Bu tezde, akıllı şehirlerin tanımının gerçekte ne olduğunu vurgulayan genel bir konsept sunacağız. Son olarak, kentin akıllı şehir olarak kabul edilip edilmediğini sınıflandırmak için kullanılan üç S-Boyutunun tüm detaylarını açıklayacağız.
Özet (Çeviri)
The considerable increase of the urban population around the world has been a great challenging to the governments and the existing management of the cities with regards to the high demand of the public services, urban road network, more parking, health services, education, electricity, environment etc. The modern concept of the smart cities is strongly believed as one of the innovation strategies to solve these major issues in the most efficiency and cost-effective way by delivering the smart services faster, more reliable and safer to allow sustainable development and provide the smart living, smart economy and smart environment to the smart citizens. In this thesis , we will provide the general concept stressing on what the definition of the smart cities actually is. Finally, we will describe in the fully detail of the three S-Dimensions used to classify whether the city considered as the smart city or not.