Brand equity and the use of social media: A study on brands in the banking system
Marka değeri ve sosyal medya kullanımı: Bankacılık sisteminde markalar üzerine çalışma
  1. Tez No: 612858
  2. Yazar: BEREN SEKİN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. PELİN HÜRMERİÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İletişim Bilimleri, Banking, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Bankacılık Sistemi, Marka Denkliği, Sosyal Medya, Banking System, Brand Equity, Social Media
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yeditepe Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Marka; isim, ifade, işaret, sembol, tasarım ya da sayılan unsurların bileşimidir. Marka aynı ihtiyaçları karşılayacak diğer ürünlerden farklı başka boyutları olan ürün olarak tanımlanmaktadır. Marka ürünlere, hizmetlere, yerlere ve deneyimlere atfedilen insanlarca arzulanan ve seçkin görülen düşüncedir. Marka, ürünün veya hizmetin müşteriler tarafından kolayca tanınmasını ve rakiplerinden ayırt edilmesini için oluşturdukları isim, sembol, şekil ya da bütün bunların kombinasyonudur. Marka denkliği, bir ürünün veya hizmetin bir firmaya ve firmanın müşterilerine sağladığı değere eklenen veya bu değerden çıkarılmış bir markaya ait marka varlıklarını, yükümlülüklerini, adını ve simgesini belirtir. Marka denkliğinin altında yatan varlık ve yükümlülükleri, markanın adı veya sembolüyle bağlantılı olmaları gerekir. Günümüzde gelişen teknolojiyle beraber sosyal medya en önemli iletişim aracı haline gelmiştir. Dolayısıyla hayatın her alanında olduğu gibi marka denkliği kapsamında da sosyal medyanın önemi ön plana çıkmıştır. Bu çalışmanın amacı marka denkliği ve sosyal medya kullanımını bankacılık sistemi kapsamında ele almaktır.
Özet (Çeviri)
Brand; is a name, expression, sign, symbol, design, or the combination of all. The brand is defined as the product which has different dimensions than the other products that meet the same needs. The brand is the thought that is desirable and considered outstanding by the people and attributed to products, services, places and experiences. A brand is a name, symbol, shape or combination of all that is created to make the product or service easily recognized by the customer and distinguishes it from its competitors. Brand equity refers to the assets, liabilities, name and symbol belonging to a brand that is added to or removed from the value that a product or service provides to a firm and its customers. Assets and liabilities that underlie brand equity must be associated with the name or symbol of the brand. Along with developing technology, social media has become the essential communication tool today. Therefore, as in all areas of life, the importance of social media has come to the forefront within the scope of brand equity. The purpose of this study is to examine brand equity and social media usage within the scope of the banking system.