Sait Şimşek'in Hayat Kaynağı Kur'an Tefsiri adlı eserinde aile hayatıyla ilgili ayetlere yapılan yorumların değerlendirilmesi
Sait Şimşek's Life Source the evaluation of the comments on the paraphrases related to family Life in his book titled The Qur'an Tafsiri
  1. Tez No: 614242
  2. Yazar: FİLİZ AKAYDIN ARSLAN
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. MUSTAFA KAYHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Din, Religion
  6. Anahtar Kelimeler: Kur'an, Tefsir, Toplum, Aile, Şimşek, Qur'an, Tafsir, Society, Family, Şimşek
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gümüşhane Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
Kur'an insanlığa hidayet rehberi kılınmıştır. Kur'an'ın mesajını daha iyi anlamak amacıyla geçmişten günümüze birçok tefsir çalışmaları yapılmıştır. Bu bağlamda son dönemde tefsir alanında çalışma yapan önemli şahsiyetlerden biri de M. Sait Şimşek'tir. Müfessirin söz konusu alanla ilgili birikimlerini ve fikirlerini fiiliyata döktüğü 'Hayat Kaynağı Kur'an Tefsiri" adlı eseri hem bu açıdan hem de çağdaş dönemde yazılan bir tefsir olması açısından öneme haizdir. Bu doğrultuda Şimşek'in söz konusu tefsirinde aile hayatına ilişkin ayetlere yapılan tefsirlerin değerlendirmesi ortaya konulmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
The Qur'an has been made a guide to humanity. In order to better understand the message of the Qur'an, many commentaries have been made from the past to the present. In this context, one of the most important figures working in the field of exegesis in the last period. Dr. M. Sait Simsek. His work The Source of Life, The Quranic Exegesis, in which he depicts his knowledge and ideas about the area in question, is of importance both in this respect and as a commentary written in the contemporary period. In this context, the evaluation of the commentaries on the verses of family life in the commentary of Şimşek was tried to be put forward.