Televizyon haberciliğine alternatif bir mecra: Etik değerler,yurttaş gazeteciliği, dijital gazetecilik, medya ekonomisi ekseninde Youtube haberciliği
An alternative platform for television journalism: Youtubejournalism with respect to ethical values, civic journalism,digital journalism, and media economics
- Tez No: 614996
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DUYGU KOTAN TÜRKDEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Gazetecilik, İletişim Bilimleri, Journalism, Communication Sciences
- Anahtar Kelimeler: Gazetecilik, Yurttaş gazeteciliği, Dijital gazetecilik, Youtube, Journalism, Civic journalism, Digital journalism, Youtube
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Medya ve Kültürel Çalışmalar Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
Bu araştırmanın konusu televizyon haberciliğine alternatif bir mecra: etik değerler, yurttaş gazeteciliği, dijital gazetecilik, medya ekonomisi ekseninde youtube haberciliği olarak belirlenmiştir. Günümüz toplumunda sosyal medya çok sık kullanılan bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Toplum bilgiyi ve haberi ilk olarak sosyal medya aracılığıyla öğreniyor. Durum böyle olunca haberciliğin etik değerleri görmezden geliniyor. Ayrıca asparagas haberler ile takipçiler yanlış yönlendiriliyor. Bununla beraber artık Youtube üzerinden profesyonel habercilik de gelişiyor. Bu çalışma, giderek büyüyen Youtube haberciliğinin ekonomik boyutlarının televizyon haberciliği ile arasındaki durumu, kısacası Youtube haberciliğinin televizyon haberciliğine bir alternatif olup olmadığı araştırılarak, gelecekte hangi mecranın daha popüler olacağı düşüncesinden hareketle yapılmıştır.
Özet (Çeviri)
The scope of this study has been defined as Youtube journalism as an alternative platform for television journalism with respect to ethical values, civic journalism, digital journalism, and media economics. In today's society, social media is a frequently used platform. People get the news from social media at he first place. As such, ethical values of journalism are often ignored. Moreover, the followers are misinformed and misguided by false news. On the other hand, professional use of Youtube for journalism is also improving. This study has been carried out to compare the economic dimensions of Youtube journalism and television journalism, i.e. to analyze whether Youtube journalism might be an alternative for television journalism, and which media will be more popular in the future.