Suriyeli mültecilerin yerleşiminden sonra Basmane'de değişen gündelik hayat
Everyday life in Basmane after the settlement of Syrian refugees
- Tez No: 615070
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ EBRU ÇETİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Sosyoloji, Sociology
- Anahtar Kelimeler: İltica, mültecilik, Suriyeli mülteciler, Eleştirel Kent Sosyolojisi, kent içi çöküntü alanı, kentsel yoksulluk, enformel sektör, kentsel gündelik hayat, Asylum, refugee, Syrian refugees, Critical Urban Theory, inner city area, urban poverty, informal sector, urban daily life
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Uygulamalı Sosyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 337
Özet
Bu çalışmanın amacı, Suriyeli mültecilerin Basmane'ye yerleşimleriyle birlikte semtin değişen gündelik hayat deneyimini, ekonomik ve sosyal alanda meydana gelen değişimleri de göz önünde bulundurarak incelemektir. Basmane, bir kent içi çöküntü alanı olması sebebiyle kente ilişkin çeşitli olanaklardan yoksun bir bölgedir. İç göç sürecini deneyimlemiş kent yoksullarının, düzensiz göçmenlerin, mültecilerin, düşkünlerin kısacası günümüzde sosyal dışlanma süreçlerini yaşayan bir topluluğun ev sahipliğini yapan bu semt, kentin mekânsal olarak dışlanan bir alanıdır. Dolayısıyla semtin gerek ekonomik ve sosyal hayatı gerekse de kamusal alanda yaşanan gündelik hayat deneyimi, bu türden yapısal unsurlar tarafından etkilenmektedir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study which name is“Everyday Life In Basmane After The Settlement Of Syrian Refugees”is examine the changing everyday life experience after the settlement of the Syrian refugees in Basmane taking into consideratation the changes in economic and social areas. Basmane is an area that is deprived of various opportunities related to city because it is an inner city area. Basmane is an area where the urban poor, irregular migrants, refugees and homeless etc. people live. In short, this neighborhood, which is home to a community living in the process of social exclusion, is a spatially excluded area of the city. Therefore, both the economic and social life of the neighborhood and the daily life experience in the public space are affected by such structural elements.