boşanma halinde maddi ve manevi tazminat
boşanma halinde maddi ve manevi tazminat
- Tez No: 615817
- Danışmanlar: DOÇ. DR. CEM AKBIYIK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Hukuk, Law
- Anahtar Kelimeler: BoĢanmanın sonuçları, Maddi Tazminat, Manevi Tazminat, Consequences of Divorce, Material Compensation, Non-pecuniary Damages Field
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Maltepe Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Hukuk Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Özel Hukuk Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 95
Özet
ÖZET Evlilik birliğinin boĢanma ile sonuçlanması halinde tarafların birbirlerinden talepleri olacaktır. Bu çalıĢmanın konusu da tarafların birbirlerinden talep etmiĢ oldukları maddi ve manevi tazminat, tazminatın koĢulları, bu tazminatın hangi hallerde istenebileceği, maddi ve manevi tazminatının belirlenmesinde dikkat edilecek hususlar, 4721 sayılı Türk Medenî Kanunun getirdiği yenilikler, bu davalarda uygulanacak usul kuralları ve Yargıtay uygulamasının neler olduğudur. Bu çalıĢma; giriĢ, dört bölüm ve sonuç kısmından oluĢmaktadır. GiriĢ bölümünde; bu çalıĢmanın amacı, birinci bölümde; boĢanmaya genel bakıĢ, ikinci bölümde; boĢanma davası hakkında genel bilgiler, üçüncü bölümde; boĢanma halinde maddi tazminat, dördüncü bölümde; boĢanma halinde manevi tazminat ve sonuç bölümünde ise; Yeni Medenî Kanunda maddi ve manevi tazminat ile ilgili değiĢiklikler incelenmiĢtir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Ending conjugal union rises demands of both parties. Subject of this thesis is demands of divorced parties such as economical and moral indemnity, indemnity conditions, asked in what manners, points to consider when asking for indemnity, innovations of article 4721 Civil Code, rules of procedure applied for such cases and Court of Appeal enforcement. Subject thesis includes introduction, four chapters and conclusion. Introduction section; purpose of this study. First section; divorce overview. Second section; general information about divorce . Third section; damages for mental anguish in case of divorce. Fourth section; trial procedure and the result section is; The new Civil Law pecuniary damages and related changes.