Eğlence sektörü müzisyenliğine toplumsal bakış
Social perspective for entertainment industry musicianship
- Tez No: 616281
- Danışmanlar: DOÇ. DR. ÜNAL İMİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Müzik, Music
- Anahtar Kelimeler: Müzik, Eğlence Sektörü, Müzisyenlik, Meslek, Toplum, Music, Entertainment Music, Musicianship, Business, Society
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: İnönü Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Müzik Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: Müzik Bilimleri ve Teknolojisi Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 89
Özet
KAYA, Ümit Uğur,“EĞLENCE SEKTÖRÜ MÜZİSYENLİĞİNE TOPLUMSAL BAKIŞ”, Yüksek Lisans Tezi, Malatya, 2015. Bu araştırma, eğlence sektörü müzisyenlerine yönelik toplumsal bakışı tespit etmek amacıyla hazırlanmıştır. Mevcut durumu ortaya koymayı hedeflemesi bakımından araştırmanın betimsel bir nitelik taşıdığı söylenebilir. Konu hakkındaki temel bilimsel veriler dijital ve yazılı kaynak taraması ile elde edilmiştir. Bireylerin konu ile düşüncelerine yönelik verilerin toplanmasında ise anket tekniğinden faydalanılmıştır. Araştırmanın evrenini Malatya ilinde farklı sosyo-kültürel ve ekonomik yaşam düzeylerinde yaşayan farklı yaşlarda ve cinslerdeki bireyler, örneklemini ise rastlamsal yöntemle belirlenen ve anket uygulaması yapılan 750 örneklem oluşturmaktadır. Araştırmada eğlence sektörü müzisyenlerinin toplumdaki bireyler arasında saygın bir yer edinmelerinde aldıkları mesleki eğitimin niteliği ve derecesinin, mesleki kazançlarının miktarının, mesleki beceri ve performans seviyesinin önemli olduğu ulaşılan sonuçlardan bazılarıdır.
Özet (Çeviri)
SOCIAL PERSPECTIVE FOR ENTERTAINMENT INDUSTRY MUSICIANSHIP This study was designed to assess social perspective for mucisicians doing entertainment musicianship. It can be said that this study bear a descriptive nature in terms of targeting to reveal the current situation. Basic scientific data on the subject were obtained with scanning digital and printed literature. Survey technique was used for collection of data about individual perspectives. The study sample is consist of 750 individuals randomly chosen and surveyed among the individuals with different ages and sexes, living in different socio-cultural and socio-economic reagions of malatya province. Quality and degree of proffessional training; earnings and professional performance level are some of the resuts that we obtained from this study that are important for the mucisians doing entertaintment mucisianship in acquiring a respectable place in society.