The role of digital marketing on customer buying behavior
Dijital pazarlamanın müşteri satın alma davranışları üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 616934
  2. Yazar: BAKIR ALIYEV
  3. Danışmanlar: DR. NEŞE SARUHAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Dijital Pazarlama, Satın Alma Davranışı, Sosyal Medya, Digital Marketing, Buying Behavior, Social Media
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme (İngilizce) Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 96
Özet
İnternet tabanlı sosyal ağların gelişimi ile tüketiciler ve işletmeler arasındaki iletişim ve etkileşim çok daha kolay ve daha hızlı hale geldi. Dijital ortamları, ürünlerini ve hizmetlerini tüketicilere iletmenin en etkili yolu olarak seçen işletmeler, pazarlama faaliyetlerini dijital ağlar aracılığıyla yürütüyorlar. Bu anlamda dijital pazarlama literatürde kullanılmaya başlayan bir kavram olarak ortaya çıkmaktadır. Günümüzde pek çok işletme, ortak uygulamalarını, içerik topluluklarını, blogları, sosyal ağ sitelerini, sanal dünyaları ve bu uygulamaları farklı etkinliklerinde bir iletişim aracı olarak birleştiren dijital pazarlama araçlarını kullanıyor. Gelişen pazar alanları ile birlikte tüketici talepleri de çeşitleniyor ve artıyor. Tüketiciler artık eşzamanlı olarak markaların sembolü, kalitesi, estetik değeri, işlevleri ve tüketicinin vaat ettiği ve yarattığı güven gibi birçok faktörle de ilgilenmekte ve satın alma davranışlarını bu kriterler doğrultusunda gerçekleştirmektedir. Bu amaçla çalışmada öncelikle katılımcıların sosyal medya kullanımlarına yer verilmiştir. Araştırmada ayrıca katılımcıların dijital reklamlara karşı bakış açısı ile dijital mecradan satın alma niyeti ile ilgili katılımcı görüşleri ortaya konmuştur.
Özet (Çeviri)
With the development of Internet-based social networks, communication and interaction between consumers and businesses has become much easier and faster. Businesses that choose digital media as the most effective way of communicating their products and services to consumers are carrying out their marketing activities through digital networks. In this sense, digital marketing emerges as a concept established in the literature. Today, many businesses use collaborative projects, content communities, blogs, social networking sites, virtual worlds, and digital marketing tools that incorporate these applications as a means of communication in their different activities. With the developing market areas, consumer demands are also diversifying and increasing. Consumers are now simultaneously interested in many factors such as brands' symbol, quality, aesthetic value, functions, and the confidence that the consumer has promised and created, and make their buying behaviour in line with these criteria. For this purpose, first of all, the use of social media of the participants was included in the study. In addition, the participants' views on digital advertising and their intention to purchase from the digital media were also presented.