Ortaöğretim pansiyonlarında kalan öğrencilerin motivasyonlarının artırılması: SEV Muzaffer Demir Anadolu Lisesi örneği
Incrasing the motivation of students who stay in scondary/high scool dormitoryies: Example of SEV Muzaffer Demir Anatolian High Scool
- Tez No: 617287
- Danışmanlar: PROF. DR. AHMET KESİK
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
- Anahtar Kelimeler: Motivasyon, yatılı okul, Motivation, Boarding School
- Yıl: 2015
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Türk Hava Kurumu Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET ORTAÖĞRETİM PANSİYONLARINDA KALAN ÖĞRENCİLERİN MOTİVASYONLARININ ARTIRILMASI: SEV MUZAFFER DEMİR ANADOLU LİSESİ ÖRNEĞİ SARIKOÇ, Hacer Yüksek Lisans, İşletme Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Ahmet KESİK Ağustos 2015, 67 sayfa Ülkemizde Cumhuriyetin ilanıyla birlikte okuma seferberliği de gerçekleşmiştir. Bu doğrultuda genç bir nüfusa sahip olan ülkemizin okul sayısının artması hedeflenmiştir. Okullaşma oranını artırmak amacıyla, imkânları olmayanlar için de yatılı okul kavramı geliştirilmiştir. Küçük yaşta aile ortamından ayrılan öğrencilerin motivasyon düzeyleri ile ilgili sıkıntılar gözlenmiştir. Bu araştırma;1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanununun genel amaçları çerçevesinde, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi ortaöğretim yatılı okullarında yapılmıştır. Araştırmanın amacı; pansiyonlu okullardaki yatılı öğrencilere sunulan hizmetin öğrencilerin motivasyonuna etkisini saptamak, motivasyon düzeyini artırmak için gereken tedbirleri tespit etmek, tespit edilen tedbirlere ilişkin öneriler sunmaktır. Bu çalışma; Eskişehir ili, Sivrihisar ilçesinde bulunan SEV Muzaffer Anadolu Lisesi yatılı öğrencilerinin algıları ışığında yapılmıştır ve ortaöğretimde yatılı öğrencilerin motivasyon düzeylerini artırmak için alınabilecek tedbirler konusunda öneriler sunulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT INCRASING THE MOTIVATION OF STUDENTS WHO STAY IN SCONDARY/HIGH SCOOL DORMITORYIES: EXAMPLE OF SEV MUZAFFER DEMİR ANATOLIAN HIGH SCOOL SARIKOÇ, Hacer Master, Department of Management Thesis Supervisor: Professor Ahmet KESİK August 2015, 67 page The literacy campaign was done at the same time with the proclamation of the republic in our country. Accordingly the target was to increase the number of schools of our country that has a very young population. For the aim to increase the schooling rate, the boarding school concept was developed for those who have no opportunities. Some problems have been observed about the level of motivation of students who had to leave their family environment at a very young age. This research was done; at Ministry of National Education's formal secondary boarding schools, according to the fundamental law number 1739 of National Education's frame of general purpose. The aim of the research is to determine the effect of the service on boarders' motivation at boarding schools, to determine the precautions which are necessary to increase the level of motivation and to suggest a proposal, concerning the determined precautions. This research was done in the light of sense of the students at Sivrihisar SEV Muzaffer Demir Anatolian High School in Eskişehir and to suggest proposals for taking measures to increase the level of motivation of the boarding students at secondary school.