Geleneksel ve yeni medyada reklam ve reklama karşı tutum ile satın alma davranışı ilişkisi üzerine bir araştırma
A research on the relationship between attitudes towardsadvertising and buying behavior in traditional and new media
  1. Tez No: 618073
  2. Yazar: SERMİN MERT
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. NİHAT TAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Reklamcılık, Advertising
  6. Anahtar Kelimeler: Geleneksel Medya, Yeni Medya, Reklam, Güven, Satın Alma Davranışı, Traditional Media, New Media, Advertising, Trust, Buying Behavior
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 110
Özet
Günlük yaşantımızda bilgi çağının getirdikleri ile birlikte birçok konuda değişiklikler olmuş ve olmaya devam etmektedir. Geçmişten günümüze tercih edilen medya platformları ve reklam çeşitleri ile markaların tüketiciye ulaşma yollarında reklam tutumu ve satın alma kararı hakkında bilgi vermek amaçlanmaktadır. Ayrıca gelişen teknolojinin reklam dünyasına etkileri ve internetin hayatımıza gelişi ile farklılaşan dünyada ortaya çıkan yeni kavramlar ve geleceği hakkında da fikirler sunulmaktadır. Değişen tüketici davranışı üzerine odaklanılmıştır. Çalışmanın ilk bölümünde, geleneksel ve yeni medya ile reklam ve reklamın tarihçesi ve teknoloji ile gelişen yeni medyanın reklam sektörü üzerindeki dönüşümüne etkisine yer verilmiştir. İkinci bölümünde ise tüketicinin tutum, reklama güvenme ve satın alma davranışlarına olan etkisi, teknoloji ile hayatımızda yerini alan internet reklamları, reklamın günümüzdeki çeşitliliği, geleneksel ve yeni medyanın arasındaki farklılık avantajlar ve dezavantajlar incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
In our daily life, there have been and continue to be changes in many issues with what the information age brings. It is aimed to give information about the preferred media platforms and advertising types from the past to the present and about the advertising attitude and purchasing decision in the ways of reaching the consumers of brands. In addition, the effects of developing technology on the world of advertising and the advent of the internet in our lives, new concepts emerging in the world and ideas about the future are presented. The focus is on changing consumer behavior. In the first part of the study, the history of advertising and advertising with traditional and new media and the effect of New Media developing with technology on the transformation of the advertising sector is discussed. In the second part, the effects of consumer attitudes, reliance on advertising and buying behavior, internet ads taking their place in our lives with technology, the diversity of advertising today, the differences between traditional and new media advantages and disadvantages are examined.