E-ticaret web sitelerinde kullanıcı yorumlarının satın alma kararına etkisi üzerine bir araştırma
An investigation of consumer comments on the impact on purchasing decision in e-commerce web sites
  1. Tez No: 618774
  2. Yazar: CUMHUR TUNÇ BEŞKURT
  3. Danışmanlar: DR. ADNAN VEYSEL ERTEMEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: E-ticaret, WOM, ZMOT, Moments of truth, E-commerce, WOM, ZMOT, Moments of truth
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 114
Özet
İçinde bulunduğumuz yirmi birinci yüzyıl; bilişim sistem ve teknolojilerinin gelişimi ile birlikte, insanoğlunun günlük yaşam biçiminden, kişisel tutum ve davranışlarını gerçekleştirme şekline kadar pek çok alışılageldik yöntemin değişmeye başladığı bir dönem olarak dikkat çekmektedir. Teknolojik altyapının dünya genelindeki hızlı gelişim ve yayılımı, birey ve toplumların dijital iletişim kanallarına yönlenmesinin en önemli faktörlerinden biri olmuştur. Bu durum, zaman içerisinde bireyin sosyalleşme ihtiyacından, bilgi edinme ve öğrenme davranışına kadar pek çok alanda çarpıcı bir etki unsuru haline gelmiştir. Bireyin bir ürün ya da hizmete sahip olma dürtüsüne yönelik geliştirdiği satın alma, yaklaşma ve kaçınma davranışları da bu kapsam alanı içerisinde kendisine yer bulmuştur. Gerçekleştirilen çalışmanın amacı, yukarıda belirtilen durum değerlendirmesine paralel olarak; çevrim içi tüketici yorumlarının eletktronik ticaret platformları üzerindeki satın alma davranışlarına etkisini bilimsel bir yaklaşım kapsamında iki farklı perspektif ile incelemektir. Bu çerçevede, elektronik ticaret alanında deneyimli sektör profesyonelleri ile uzman öğretim görevlilerinden oluşan iki katılımcı grubunun görüş ve önerilerinin analizi gerçekleştirilmiştir.
Özet (Çeviri)
The twenty-first century that we are in, is a period in which many conventional methods have started to change from the daily lifestyle of human beings to the way they perform their personal attitudes and behaviors with the development of informatics systems and technologies. The rapid development and expansion of the technological infrastructure around the world has been one of the most important factors in the direction of individuals and communities towards digital communication channels. Over time, this has become a striking factor in many areas ranging from the need for socialization to the acquisition of information and learning behavior. Purchasing, approaching and avoiding behaviors developed by the individual for the urge to own a product or service are also included in this scope. The aim of the research, in parallel with the situation assessment mentioned above; is to examine the effect of online consumer comments on purchasing behaviors on electronic commerce platforms within the scope of a scientific approach with two different perspectives. In this context, the opinions and suggestions of two groups of participants consisting of experienced industry professionals and expert lecturers in the field of electronic commerce were analyzed.