Postmodern tipografinin günümüze etkileri
Present impact of postmodern tpography
  1. Tez No: 620742
  2. Yazar: ERSAN TOPUZ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. NİLÜFER TÖNEL YEŞİLYURT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Tasarım, Görsel Sanatlar, Tipografi, Postmodern Tipografi, Design, Visual arts, Typography, Postmodern typography
  7. Yıl: 2016
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Arel Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Grafik Tasarımı Ana Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 93
Özet
“Postmodern Tipografinin Günümüze Etkileri”Ersan Topuz Yüksek Lisans Tezi, Güzel Sanatlar Grafik Tasarım Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Tönel Yeşilyurt 2016 - 82s. Her insan hayatta bir iz bırakmak ister. Bu istek insanoğlunu yazıyı icat etmeye yöneltmiştir. Söylenen sözü, duyguyu ya da düşünceyi okuyucuya aktaran yazı, sadece bu amaçla değil, tipografi aracılığıyla okuyucuya verilen mesajı iletmek hatta okuyucuyu ikna etmek amacıyla da kullanılmaktadır. Tipografi, yazıya belli bir karakter kazandırarak verilmek istenen mesajı daha estetik ve etkili bir şekilde aktarmaktadır. Özellikle teknolojinin gelişimi ve postmodernizm akımı çerçevesinde ilerleyen tipografinin kullanımı her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Tipografinin görsel açıdan estetik olmasının yanı sıra, duygusal anlatımı da önem taşımaktadır. Sesli mesajlardaki tonlama ve vurgunun benzeri, tipografi sayesinde yazıda da yapılabilmekte ve bu özellik mesajın etkisini güçlendirmektedir. Bu vurgusu sayesinde tipografi, günümüz pazarlama, marka iletişimi ve tasarım alanlarının en önemli hatta en etkili elemanı olmuştur.
Özet (Çeviri)
“Present Impact of Postmodern Tpography”Ersan Topuz Master Thesis, Department of Fine Arts in Graphic Design Supervisor: Asst. Prof. Dr. Nilüfer Tönel Yeşilyurt 2016 – 82 Pages Every people want to leave an indelible mark in life. It prompts humanity to the invention of writing. Writing, that conveys a statement, a feeling or a thought to reader, is not only used for this purpose but also used to deliver a message and even to convince a reader by typography. Typography brings a character to writing and it delivers the message more aesthetically and effectually. Use of typography becomes more popular every passing day due to the development of technology and within the scope of postmodernism. As well as the typography is visually aesthetics, its sensual statement is very essential. Similar of intonation and accentuation of voicemail can be obtained in writing through typography and it strengthens an effect of message. Due to this, typography is the most important even the most effective unit of marketing, brand communication and in the field of design.