Bacterial pathogens in cerebrospinal fluid and antibiotic susceptibility
- Tez No: 620774
- Danışmanlar: DOÇ. DR. HÜSEYİN GÜDÜCÜOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Mikrobiyoloji, Microbiology
- Anahtar Kelimeler: Beyin Omorilik Sıvısından İzole Edilen Bakteriler ve Antibiyotik Direnç Profili, Bacterial pathogens in cerebrospinal fluid and antibiotic susceptibility
- Yıl: 2016
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
- Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 79
Özet
Yaser AA, Beyin Omorilik Sıvısından İzole Edilen Bakteriler ve Antibiyotik Direnç Profili. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Entitüsü Mikrobiyoloji Anabilim Dalı, Yükseklisans Tezi Van 2016. Çalışmamızda Yüzüncü Yıl Üniversitesi Durson Odabaş Tıp Merkezi'nde 2010, 2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarındaki veriler toplandı ve beyin omurilik sıvısıni enfekte eden bakteriler ve antimikrobiyal direnç gözlenmiştir. Bizim çalışmamızda BOS ta bakteriyel enfeksiyonu olan 119 hasta yer almakta ve bu hastalar arasinda en sik BOS enfeksiyonu etkeni olarak staphylococcus epidermidis(37 vaka) gorulmektedir. Çalışmamızda BOS' ta en sik enfeksiyona sebep olan bakterinin S. epidermdis olduğu anlaşılmaktadır. Antimikrobiyal direnci bakimindan gozlemledigimizde en yuksek antibiyotik direncine sahip olan Acinetobacter baumannii (sefoperazon/tazobaktam, aztreonam, sefepim, sefotaksim, seftazidim, seftriakson, siprofloksasin, levofloksasin, piperasillin, netilmisin, piperasillin/tazobactam, tikarsillin/klavulanat, sefotaksim and topramisin) ne karşı dirençli fakat kolistine yuzde 100 duyarliydi.Ayrica Pseudomonas aeruginosa ve Klebsiella pneumoniae ssp pneumonia kolistine yuzde 100 duyarliydi. Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa amikasine karşı %100 duyarlidir ve (imipenem, moropenem ve gentamisin) gibi bazı antibiyotiklere de iyi duzeyde hassastilar. Çalışmamızda bakterilere karşı en etkili antbiyotik kolistindir ve tüm bakterilerde %100 kulanılabilir.
Özet (Çeviri)
Yaser AA, Bacterial pathogens in cerebrospinal fluid and antibiotics susceptibility, Yuzuncu Yil University. Institute of Medical Science, Department of Microbiology, Master Thesis, Van, 2016. In our study we collect data of years (2010, 2012, 2013, 2014 and 2015) from the Yuzuncu Yil University Durson Odabash Medicine Center, we observed the micro bacterial that infect on cerebrospinal fluid, and we observed the antimicrobial resistance. In our study there were (119) humans infected with bacterial infections to CSF, the most bacteria infection to the CSF was the Staphylococcus epidermidis by (37) cases recorded. Staphylococcus epidermidis in our study was considered is the most bacteria that infect to CSF. We observed the antimicrobial resistance, the most bacteria that resistance to antibiotics was Acinetobacter baumannii, resistant to (cefoperazon/tazobactam, aztreoname, cefepime, cefotaxem, ceftazidime, ceftriaxone, ceprofloxacin, levofroxacin, piperacillin, netilmicin, piperacillin/tazobactam, ticarcillin/clavulanate, cefotaxem and tobramycin), but for colistin was 100% sensitive also sensitive to Pseudomonas aeruginosa and Klebsiella pneumoniae ssp pneumonia. Amikacin antibiotic is sensitive 100% to Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa, and some antibiotics sensitivity level was good such us (imipenem, meropenem and gentamicin). The most antibiotics against to bacteria in our study was colistin antibiotics in all data there is 100% to all bacteria that we used.