Hareketli afiş tasarımında illüstrasyon kullanımı
Using illustrations on GIFF poster
- Tez No: 621762
- Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SELMA ŞAHİN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
- Anahtar Kelimeler: İllüstrasyon, Hareketli Afiş, Starbucks, Gif, Illustration, Giff poster, Starbucks, Giff
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bileşik Sanatlar Ana Sanat Dalı
- Sayfa Sayısı: 80
Özet
İllüstrasyon ve afiş tanıtım ürünlerinde oldukça kullanılmaktadır. Her iki çalışmanın da amacı insanlarda ilgi uyandırmak ve tanıtılan ürün ya da hizmet hakkında bilgi vermektir. Bu nedenledir ki illüstrasyonun gücü, yazı ile anlatılmak istenen şeylerin daha az sözle aktarılmasına imkan sağlar. Afişler de bir ürünün tanıtımını yapmak için kullanılır ve geniş topluluklara ulaşır. Özgün ve dikkat çekici bir tasarım oluşturmak oldukça önemlidir. Bu çalışmada dünya çapında bir ikon marka olan Starbucks incelenerek, kurulduğu günden bu yana sürdürdüğü ve inandığı değerlerle, ona uygun bir görsel tasarlanmıştır. Çalışma kapsamında, bir grafik tasarım programı ile dijital illüstrasyon olarak uygulanmış ve yine bu programda gif haline getirilerek hareketlendirilmiştir. Araştırmanın birinci bölümünde grafik tasarımda afişin önemine, ikinci bölümde illüstrasyonun tanımı, türleri ve tekniklerine, üçüncü bölümde hareketli afişlerin gelişimine ve dördüncü bölümde ise hareketli afiş tasarımında illüstrasyon kullanımı – Starbucks markasının hareketli afişi uygulama çalışmasına yer verilmiştir. Ayrıca bu çalışmada beş adet dijital illüstrasyon hareketlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
Illustration and posters are quite shown in promotional products. The aim of both studies is to arouse interest in people and to provide information about the product or service introduced. That is why, the power of illustration allows the words to be conveyed with less words. Posters are also used to promote a product and reach large communities. Creating a unique and remarkable design is very important. In this study, Starbucks, which is a worldwide icon brand, has been examined and it has been designed with the values and believes since its foundation. Within the scope of the study, it has been implemented as a digital illustration with a graphic design program and it has been animated as a giff with the same program. In the first part of the research, the importance of poster in the graphic design, in the second part, the definition, types and techniques of the illustration, the development of the giff posters in the third part and the use of illustration in the giff poster design in the fourth part - The giff poster of Starbucks brand is included in the study. Also, five digital illustrations were animated in this study.