Uluslararası ilişkilerde Makyavelist yaklaşım: İnsan, iktidar, güç
Machiavellian approach in international relations: Human, power, authority
  1. Tez No: 621940
  2. Yazar: GİZEM YEŞİL
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ CANTÜRK CANER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Siyasal Bilimler, Political Science
  6. Anahtar Kelimeler: Makyavelizm, Machiavelli, Uluslararası İlişkiler, İnsan, İktidar, Güç, Machiavellianizm, Machiavelli, International Relations, Human, Power, Authority
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Uluslararası İlişkiler Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 115
Özet
Bu çalışmada Makyavelist yaklaşımın insandan yola çıkarak Uluslararası ilişkilerde ideal iktidar ve güce olan tesirleri incelenmiştir. Makyavelist yaklaşımın kuramcısı olan Machiavelli; gerçekte olanı ve olması gerekeni realist bir bakış açısıyla ifade etmektedir. Machiavelli; ideal iktidarı; insan doğasıyla bağdaştırıp gözlemleri ve edindiği diplomatik tecrübelerden yola çıkarak tanımlamıştır. Yapılan analizlerde Machiavelli'nin ideal iktidar, insan doğası, gücün nasıl elde edileceği ve iktidarın devamlılığını nasıl sağlayabileceği hakkındaki ifadelerinden yararlanılmıştır. Makyavelizm günümüzün uluslararası ilişkilerinde hala tartışılan bir kuram olmakla birlikte tesiri her alanda hissedilmektedir.
Özet (Çeviri)
In this study, the influence of Machiavellian approach on ideal power and power in International Relations was examined. Machiavelli, the theorist of Machiavellian approach; expresses what is actually and what it must be from a realist point of view. Machiavelli; ideal power; He defined human nature with observations and diplomatic experiences. The analyzes made use of Machiavelli's statements about ideal power, human nature, how to achieve power and how to ensure the continuity of power. Although Machiavellism is still a debated theory in today's international relations, its influence is felt in all areas.