Milli Eğitim Bakanı Orhan Dengiz'in Türk eğitim tarihindeki yeri ve önemi
The importance of Orhan Dengiz, Minister of National Education in the history of Turkish education
- Tez No: 622058
- Danışmanlar: PROF. DR. NECATİ AKSANYAR
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Eğitim ve Öğretim, Tarih, Education and Training, History
- Anahtar Kelimeler: Minister of National Education Orhan Dengiz, Education and Training, Teachers, Universities, Technicians, Budget Negotiations
- Yıl: 2019
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tarih Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 174
Özet
Türkiye'yi yükseltmek, yüksek medeniyetler seviyesine çıkarmak için yapmamız gereken şey, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı, vatanını ve milletini seven, kendi öz benliğini ve kültürünü yitirmeden ülkesi için çalışan genç nesiller yetiştirmektir. Bunu sağlayacak olan en önemli kurumda Milli Eğitim Bakanlığıdır. Ailede başlayan eğitim, eğitim kurumlarının desteği ile hayat boyunca devam etmektedir. Anahtar Kelime: Milli Eğitim Bakanı Orhan Dengiz, Eğitim ve Öğretim, Öğretmenler, Üniversiteler, Teknikerler, Bütçe Görüşmeleri
Özet (Çeviri)
To raise Turkey, we need to do to remove the high civilization level, Mustafa Kemal loyal to Atatürk's principles and reforms, the motherland and loving the nation, is to educate the young generations working for the country without losing their own identity and culture. The most important institution that will ensure this is the Ministry of National Education. The education started in the family continues with the support of educational institutions throughout life.