Advertising activities of dairy brands in Turkey and a research about their effects on consumer milk purchasing behavior
Türkiye'deki süt ürünleri markalarının reklam faaliyetleri ve bu faaliyetlerin tüketici süt satınalma davranışına etkilerine ilişkin bir araştırma
- Tez No: 622550
- Danışmanlar: DR. SELÇUK TUZCUOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Reklamcılık, İşletme, Advertising, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: pazarlama iletişimi, reklam, marka, satın alma motivasyonu, süt ürünleri, marketing communication, advertising, brand, purchasing motivation, dairy products
- Yıl: 2019
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Bahçeşehir Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
Bu çalışmanın amacı hızlı tüketim kanalının en önemli oyuncularından biri olan süt ve süt ürünleri markalarının yaptıkları reklamların, içinde bulundukları sosyal sorumluluk projelerinin, her geçen gün yeniledikleri ambalaj tasarımlarının tüketici nezdinde karşılıklarını ölçmek ve yapılan tüm bu çalışmaların tüketicilerde satın alma olarak karşılık bulup bulmadığı, tüketicilerin aslında bu firmalardan ne beklediğini anlamaktır. Artan mağaza sayıları ile mahalle kültüründeki bakkalın yerini alan İndirim Marketlere güven duyulup duyulmadığı da ayrıca sorgulanmıştır. Yaklaşık 900 kişi ile yapılan çevrimiçi anket sonucunda tüm bu sorular katılımcılar cinsiyet, yaş, medeni durum, çocuk sahipliği, eğitim seviyesi, gelir düzeyi gibi kırılımlarda değerlendirilmiş ve tüketicilerin reklamlardan çok da etkilenmediği, satınalmadaki en önemli 3 şeyin fiyat, kalite ve satın almak istendiğinde ulaşılabilir olması olduğu öne sürülebilir.
Özet (Çeviri)
The aim of this study is to measure the responses of the advertisements, social responsibility projects and packaging designs made by the dairy brands, and whether all these works are responded as purchasing in consumers. With the increasing number of stores, which replaced the grocery in the neighborhood culture, Discount Markets were also questioned whether they are trustable or not. As a result of the online survey conducted with approximately 900 people, all these questions were evaluated in terms of gender, age, marital status, child ownership, education level, income level, and it can be claimed that the consumers are not affected by advertisements and the most important 3 things in the purchase process are price, quality and availability.