Çalışanların girişimcilik eğiliminin iş ve işletme performansına etkisi: Bir uygulama
The effect of entrepreneural tendencies of workers on business and business performance: An application
  1. Tez No: 622555
  2. Yazar: ABDULGAFFAR UĞURLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. ÖMER ZAFER GÜVEN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Girişimcilik Eğilimi, İş Performansı, İşletme Performansı
  7. Yıl: 2019
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Pazarlama İletişimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 102
Özet
Yapılan bu çalışmanın amacı; çalışanların girişimcilik eğiliminin iş ve işletme performansı üzerindeki etkisinin belirlenmesidir. Çalışmada öncelikle literatür taraması yapılmış, girişimcilik ile iş ve işletme performansı kavramları incelenmiştir. Çalışma çerçevesinde; Osmaniye ili Organize Sanayi Bölgesinde demir-çelik sektöründe faaliyette bulunan 4 ayrı işletmedeki 204 mavi ve beyaz yakalı çalışana gönüllülük esasına göre ulaşılmıştır. Araştırmada girişimcilik ve iş ve işletme performansı boyutlarıyla ele alınmıştır. Girişimcilik eğilimi ile iş ve işletme performansı arasındaki ilişki teorik olarak açıklanmış ve geliştirilen hipotezler incelenmiştir. Çalışmanın sonucunda; girişimcilik eğilimi ile iş ve işletme performansı arasındaki ilişki belirlenmeye çalışılarak, girişimcilik eğiliminin iş performansı ve işletme performansı üzerindeki etkisi araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
The aim of this study; to determine the impact of employee entrepreneurship tendency on business and business performance. In this study, firstly literature review is done and entrepreneurship and business and business performance concepts are examined. Within the framework of the study; 204 blue and white collar employees in 4 different enterprises operating in iron and steel sector in Osmaniye Organized Industrial Zone were reached on a voluntary basis. In this research, entrepreneurship and business and business performance are discussed. The relationship between entrepreneurship tendency and business and business performance is explained theoretically and the hypotheses developed are examined. As a result of the study; The relationship between entrepreneurship tendency and business and business performance was investigated and the effect of entrepreneurship tendency on business performance and business performance was investigated. KeyWords: Entrepreneurship Trend, Business-Business Performance