Belediye hizmetlerinin yerine getirilmesinde vakıflar
Foundations in performing to the regional employment
  1. Tez No: 62317
  2. Yazar: ERSİN SAĞLAM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HALİL İ. ÜLKER
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Vakıflar, Yerel Hizmetler, Katılım, Foundations, Regional Employment and Involvement
  7. Yıl: 1998
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 244
Özet
Belediye Hizmetlerinin Yerine Getirilmesinde Vakıflar SA?LAM, Ersin Yüksek Lisans Tezi Kamu Yönetimi Bölümü Tez Danışmanı : Prof. Dr. İ. Halil ÜLKER Haziran-1998, 230 sayfa Bu çalışmanın amacı, vakıfların yerel hizmetlerin görülmesinde belediyelere yardımcı olması ve yönetime katılımı konusunda saptamalarda bulunmaya çalışmaktır. Araştırma, kaynak tarama ve kütüphane araştırması yöntemiyle yapılmıştır. Araştırmada önce vakıflar incelenmiş, geçmişte ve bugün vakıfların içinde bulunduğu durum ve gördüğü hizmetler tespit edilmiştir. Sonraki bölüm belediyelerle ilgilidir. Osmanlı İmparatorluğu'nda belediye hizmetleri ve bu hizmetleri görülmesinde katkıda bulunan yönetim ajanları incelenmiş, vakıfların yerel hizmetleri görebilmeleri tartışılmıştır. Daha sonra Ernst Reuter'in Beledi Vakıflar Modeli incelenmiştir. Tüm bunlar ışığında vakıfların yönetime katılması da bir bölüm halinde incelenmiştir. Vakıfların, yerel hizmetlerin görülmesine katılarak, hizmetler görülmesine katkılarda bulunabilecekleri sonucuna ulaşılmıştır.
Özet (Çeviri)
Foundations in Performing to The Regional Employment SA?LAM, Ersin M. Sc, Department of Public Administration Supervisor: Prof. Dr. İ. Halil ÜLKER June-1998, 230 pages The purpose of this study is to determine the foundations helpings to the municipality for regional employment and involvement to the administration. This investigation was made by combining source searching and library studies. First of all, foundations were examined; the state of foundations and their employment were determined in the past and today. The following chapter is about municipalities. Regional employment and the management agents who contributed to that employment in Ottoman Empire were examined, and argued if foundations can do regional employment. Later, the Ernst Reuter's Regional Foundations model is argued and examined. At last, involvement of the foundations to management is examined in another chapter. As a result, it is stated that the foundations can contribute to employment by involving to the regional employment.