KOSGEB bünyesinde verilen desteklerin KOBİ'lerin proje yazma alışkanlıklarına (Becerilerine) etkisinin ölçülmesi Marmara bölgesi örneği
Measuring the effect of support provided by KOSGEB on the project writting habits (skills) of SMEs example of Marmara region
  1. Tez No: 625093
  2. Yazar: KENAN SERT
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ SABRİ ÖZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: KOBİ'ler, KOSGEB, Proje Kavramı, Proje Süreci, PUKÖ, Destek Programları, SME's, KOSGEB, Project Concept, Project Process, PACT, Support Programs
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: İstanbul Ticaret Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sanayi ve Teknoloji Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 73
Özet
Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi nezdinde, Türkiye'de fikir aşamasından nihai sonuçların elde edilmesine değin hazırlanan projelerin değerlendirmesini kapsayan bu çalışma, reel sektörün teşvik ve desteklerle yürüttüğü projelerin süreç etkinliğini ölçmektedir. Proje çalışmalarında uygulanan bilgi yönetim sistemi içerisinde ele alınmış pek çok metodoloji bulunmaktadır. Bu metodolojilerden yaygın olarak bilinenlerden birisi PUKÖ döngüsüdür. Çalışmada PUKÖ döngüsü detaylandırılmış ve alt birimler ile“bir projenin etkinliği”, yani hedefe ulaşması açısından ihtiyaç duyulan adımlardan hangilerinde ya da hangisinde sorunların olduğu veya oluştuğu tespit edilmeye çalışılmıştır. Çalışma, Marmara Bölgesi'nde yer alan KOSGEB Müdürlükleri bünyesinde farklı destek programları için değerlendirilmiş ve özelde elde edilen sonuçların genele uyarlanması konusunda bir fikir oluşturmaya çalışılmıştır. Bu çalışma kapsamındaki veriler KOSGEB destek programları için ele alınmış, derlenmiş, analiz edilmiş ve nihayet reel sektörün destekleri kullanma hususunda alışkanlıklarına yönelik bir sonuç elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
As Industrial Policy and Technology Management, this study is prepared including evaluation of projects from the idea stage until the final results to be achieved in Turkey, is the process of measuring the effectiveness of projects with encouragement and support from the corporate sector. There are many methodologies in the information management system applied in the project studies. One of the widely known methodologies is the PDCA cycle. The PDCA cycle will be elaborated and the sub-units will try to identify which or which of the steps needed to achieve the goals as effectiveness of a project, that is, achieving the goal, or which problems occur. The study was evaluated for different support programs within the KOSGEB Directorates in the Marmara Region and an attempt was made to form an opinion on the general adaptation of the results obtained in particular. The data within the scope of this study has been handled, compiled, analyzed as by KOSGEB support programs and finally a result has been obtained regarding the habits of the real sector in using supports.