Algılanan faydanın müşteri sadakati yaratmadaki önemi ve sadakat programları üzerine bir araştırma
The importance of the perceived benefits of loyalty programs in creating customer loyalty and a research on loyalty programs
  1. Tez No: 626964
  2. Yazar: FATOŞ BİLGİN ERTE
  3. Danışmanlar: PROF. DR. MEHMET YAMAN ÖZTEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Algı, algılanan fayda, değer algısı, müşteri sadakati, müşteri sadakat programları, Perception, perceived benefit, value perception, customer loyalty, customer loyalty programs
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Galatasaray Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 199
Özet
Marka, insanların üretim yapmaya başladığı ilk zamanlardan bu yana hayatlarında farklı biçimlerde yer almış önemli bir kavramdır. Markaların başarısı elde ettikleri müşteri kitlesi kadar bu müşterilerle ilişkilerinin uzun ömürlü olup olmadığı ile de ölçülür. Bu nedenle müşteri sadakati yaratmak, marka yaratma ve yaşatma süreçlerinin en önemli hususlardan biri olarak görülebilir. Fayda, müşterinin markadan beklediği maddi-manevi getiridir. Müşterinin satın aldığı ürün ya da hizmetten aldığı faydayı ne şekilde algıladığı ise kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir. Algılanan faydanın müşteri sadakati yaratmadaki önemi derinlemesine incelenmesi gereken önemli bir konudur. Bu çalışma üç bölümde ele alınmıştır. İlk bölümde algı, algılanan fayda ve değer algısı kavramları işlenmiştir. İkinci bölümde müşteri sadakati kavramı, müşteri sadakat programları ve bu programların tüketici tarafından algılanan faydalarına değinilmiştir. Son bölümde ise bahsedilen tüm bu aşamaların bir araştırma üzerinde incelemesine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
Brand is an important concept that has taken place in different forms in people's lives since the first days when they started producing. The success of brands is measured by whether they have long-lasting relationships with their customers as well as the amount of the new customers they have achieved. For this reason, creating customer loyalty can be seen as one of the most important aspects of brand creation and survival processes. The benefit is the material- spiritual return that the customer expects from the brand. How the customer perceives the benefit from the product or service purchased may differ from person to person. The importance of perceived benefit in creating customer loyalty is an important issue that needs to be examined in depth. This study contains three chapters. In the first part; the concepts of perception, perceived benefit and value perception are described. In the second part; customer loyalty, customer loyalty programs and the benefits perceived by the consumer are discussed. In the last section, the examination of all these stages on a research is given.