Arap şiirinde vahdetu'l-kaside meselesi
The unification issue In Arabic poetry
  1. Tez No: 627795
  2. Yazar: MERVE ÖZÇETİN
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ ALİ EMİNOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Doğu Dilleri ve Edebiyatı, Eastern Linguistics and Literature
  6. Anahtar Kelimeler: Vahdetu'l-kaside, vahdetu'l-beyt, uyum, tenkit, birlik, bütünlük, Unity in poetry, criticism, unity, integrity, unity in couplet
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Necmettin Erbakan Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Arap Dili ve Belagatı Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 169
Özet
Bu çalışmada Modern dönem edebiyatında karşımıza çıkan vahdetu'l-kaside meselesi ve bu konu hakkında görüşler bildiren eleştirmenler ele alınmıştır. Çalışma, bir giriş ve iki bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde konunun amacı, önemi, yöntemi gibi genel bilgileri üzerinde durulmuştur. Birinci bölümde Arap edebiyatı kasidesinin Cahiliye döneminden bu yana gelişimi incelenmiştir. İkinci bölümde de kadim Batı ve Arap edebiyatında ve modern Arap edebiyatında konuya değinen eleştirmenlerin görüşleri değerlendirilmiştir.
Özet (Çeviri)
In this study, the issue of vahdetu'l-kaside in Modern period literature and critics who gave opinions about this subject were discussed. It is composed of an introduction and two main chapters. In the introduction part, general information such as the purpose, importance and method of the subject is given. In the first chapter, the development of the Arabian literature's vault since the Ignorance period has been examined. In the second chapter, the opinions of critics who touched the subject in old Western and Arab literature and modern Arab literature were evaluated.