Televisual apparatus and video as an emancipatory teknological form for the re-construction of everyday life
Televizüel aygıt ve günlük hayatın yeniden inşasına yönelik özgürleştirici bir teknolojik form olarak video
  1. Tez No: 62836
  2. Yazar: ARAS ÖZGÜN
  3. Danışmanlar: PROF. DR. HASAN ÜNAL NALBANTOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Televisuel Aygıt, Televizyon, Video Sanatı, Performans Sanatı, Bağımsız Video, Film Kuramı, Video Kuramı, Konstrüktivism iv, Televisual Apparatus, Television, Video Art, Performance Art, Independent Video, Film Theory, Video Theory, Constructivism ill
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sosyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 155
Özet
oz TELEVIZUEL AYGIT VE GÜNLÜK HAYATIN YENİDEN İNŞASINA YÖNELİK ÖZGÜRLEŞTİRİCİ BİR TEKNOLOJİK FORM OLARAK VİDEO Özgün, Araş Master, Sosyoloji Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hasan Ünal Nalbantoğlu Eylül 1997, 146 sayfa f Bu çalışma televizüel aygıtı günlük hayatı ikame eden teknolojik bir form olarak ele almış ve bu anlamda video'yu televizyona karşı bir konuma yerleştirerek, günlük hayatın yeniden kurulmasına öncülük edebilecek bir video kuramı ortaya koymaya çalışmıştır. Bu tez boyunca televizüel aygıtın estetik, politik, ideolojik ve ekonomik yönleri tartışılmış, ve videonun bu alanlarda getirdiği dönüşümler örnekler aracılığıyla derinlemesine araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TELEVISUAL APPARATUS AND VIDEO AS AN EMANCIPATORY TECHNOLOGICAL FORM FOR THE RE-CONSTRUCTION OF EVERYDAY LIFE Özgün, Araş M.S., Department of Sociology Supervisor: Prof. Dr. Hasan Ünal Nalbantoğlu September 1997, 146 pages This thesis analyzes the televisual apparatus as a technological form and its substitution of everyday life, and tries to construct an emancipatory theory for video as a challenging medium for the re construction of everyday life. Televisual apparatus will be discussed in its economic, political, ideological and aesthetical dimensions, and videos challenge on these key notions will be discussed at length through the examples selected among artistic works and independent productions.