Türkiye'de sağlık turizmi temalı olarak yapılan lisansüstü tezlerin incelenmesi
Investigation of health tourism in Turkey themed done graduate thesis
  1. Tez No: 628442
  2. Yazar: RAMAZAN DAĞ
  3. Danışmanlar: DOÇ. TUĞBA ALTINTAŞ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sağlık Kurumları Yönetimi, Turizm, Health Care Management, Tourism
  6. Anahtar Kelimeler: Turizm, Sağlık Turizmi, Sağlık Turizminde Türkiye, Tourism, Health Tourism, Medical Tourism in Turkey
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Üsküdar Üniversitesi
  10. Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Sağlık Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 94
Özet
Sağlık turizmi günümüzde sadece Türkiye'de değil bütün dünyada turizm türleri arasında giderek önem kazanmıştır. Dünyada iletişim ve haberleşme imkânlarının çoğalması ile bireylerin kendi ülkeleri haricinde bir ülkede tedavi olmaları“Sağlık Turizminin”doğmasına sebep olmuştur. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından farklı ve yeni bir pazar ortamını oluşturması Sağlık Turizmini önemli kılmaktadır. Ülkeler ekonomik getirilerinin fazla olmasından dolayı turist çekme yarışı içerisine girmişlerdir. Türkiye'de sağlık turizmi için uygun imkânlar mevcut olmakla birlikte sağlık turizmi alanında oldukça yüksek potansiyele sahip ülkelerden birisidir. Bu çalışma kapsamında Türkiye'de Sağlık Turizmine ilişkin ülkemizde yayımlanmış lisansüstü tezlerin değerlendirilmesine yer verilmiştir. Bu kapsamda yayımlanmış tezler bölümler şeklinde incelenmiştir. Araştırmada nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması deseni kullanılmıştır. Veriler Yüksek Öğretim Kurumu'nun tez arşivinden elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
In today the health tourism becomes important not only in Turkey but also whole World. Together with increasing communication facilities around World, the people has begun to travel to other countries and thus individuals in a country other than their own country cause the birth of“Health Tourism”. Health Tourism is important for developing and developing a different and new market environment and developing countries. Countries have entered into a tourist attraction race due to their high economic returns. Although there are areas of health tourism facilities suitable for health tourism in Turkey it is one of the countries with relatively high potential. In this study, I examined postgraduate theses on health tourism. Theses published in this context are examined in section by section. A case study pattern, one of the qualitative research methods, was used in the research. The data were obtained from the thesis archive of the Higher Education Institution.