Data driven storytelling in corporate communication: An analysis on Linkedin
Kurumsal iletişimde veriye dayalı hikaye anlatımı: Linkedin üzerine bir analiz
  1. Tez No: 628514
  2. Yazar: MALİHA KAMRAN CHISHTI
  3. Danışmanlar: DR. ÖĞR. ÜYESİ DİLEK MELİKE ULUCAY
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İletişim Bilimleri, Communication Sciences
  6. Anahtar Kelimeler: Kurumsal iletişimde hikayeleştirme, Görsel iletişim, Veri görselleştirme, Anlatım görselleştirme, Dijital hikaye, Linkedin, Storytelling in corporate communication, Visual communication, Data visualisation, Narrative visualisation, Digital story, LinkedIn
  7. Yıl: 2020
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Yaşar Üniversitesi
  10. Enstitü: Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İletişim Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 112
Özet
Verilerle hikaye anlatımı, gazetecilik, kurumsal iletişim, grafik tasarım ve savunuculuk gibi birçok alanın önemli bir bileşeni haline gelmiştir. Veri görselleştirmesini anlatıya eklemeye yönelik yeni teknikler yaygınlaşmış ve yazar ve tasarımcılar aynı hikayeyi farklı şekilde anlatabilmeye başlamışlardır. Bu çalışma, LinkedIn' de veri odaklı hikayelerin anlatı görselleştirmesi ve tekniklerini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Analiz sonuçları yaygın olarak bir anlatıyı ileten ve verileri açıklayan, farklı öykü öğelerini birbirine bağlayan, yapıyı ve navigasyonu geliştiren ve kontrollü keşif sağlayan dört kategori kullanıldığını ve formüle edildiğini ortaya çıkarmıştır. Bu çalışmada tekniklerin her biri veriye dayalı öyküler aracılığıyla örneklerle açıklanmıştır. Ayrıca, hikaye anlatımının nasıl geliştiği ve diğer alanlarla ilişkisi tartışılmıştır. Son olarak, hikaye anlatımının teknik unsurları konusunda daha fazla araştırma yapılması gerektiği sonucuna varılmıştır.
Özet (Çeviri)
Storytelling with data has become an essential component of many fields, such as journalism, corporate communication, graphic design, and advocacy causes. New techniques for assimilating data visualisation into the narrative have become common, and authors and designers can narrate the same story differently. I concentrated on the study of narrative visualisation and its techniques through the collection of data-driven stories on LinkedIn. Drawing from the result of the analysis I presented, the common narrative techniques being used and formulated within four categories are communicating a narrative and explaining data, linking separated story elements, enhancing structure and navigation and providing controlled exploration. I described each of these techniques with examples through data-driven stories. Additionally, I discussed how storytelling was evolved. Finally, I concluded that more research work should be done on the technical part of storytelling.