Local Government financial intermediation in Turkey and an application model in Turkey: İller Bankası
Türkiye'de yerel yönetimlerde finansal aracılık ve Türkiye'de bir uygulama önerisi: İller Bankası
- Tez No: 62871
- Danışmanlar: PROF. DR. CENGİZ EROL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İşletme, Business Administration
- Anahtar Kelimeler: Yerel Yönetim, Finansman, İller Bankası, Yerel Yönetimler Bankası, Fazlı Dönüşüm Programı iv, Local Government, Financing, İller Bankası, Local Governments Bank, Phased Conversion Program m
- Yıl: 1997
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 124
Özet
öz TÜRKİYE'DE YEREL YÖNETİMLERDE FİNANSAL ARACILIK VE TÜRKİYE'DE BİR UYGULAMA ÖNERİSİ: İLLER BANKASI Kan, Özgür Berk Yüksek Lisans, İşletme Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Cengiz Erol Haziran 1997, 116 sayfa Bu çalışma Türkiye'de yerel yönetimlerin finansman ihtiyacını karşılamak amacıyla bir model önerisi getirmektedir. Tezde, İller Bankası ve yerel yönetimler arasındaki ilişkiler, bankacılık ve finansman operasyonları ağırlıkta olmak üzere İller Bankası'nın tüm operasyonları, ve İller Bankası'nın hizmetlerinde aksayan noktalar incelenmiştir. Türkiye'de yerel yönetimlerin sağlıklı finansman bulmalarını sağlamak ve İller Bankası'nın bir yerel yönetimler bankası olarak işlev vermesi amacıyla, İller Bankası'nın Bankacılık bölümü için Fazlı Dönüşüm Programı ile yeni bir organizasyon yapısı önerisi getirilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT LOCAL GOVERNMENT FINANCIAL INTERMEDIATION IN TURKEY AND AN APPLICATION MODEL IN TURKEY: İLLER BANKASI Kan, Özgür Berk MBA, Department of Management Supervisor: Prof. Dr. Cengiz Erol June 1997, 116 pages This thesis proposes a new model in order to maintain sound financing means for the needs of local governments in Turkey. In the thesis, the relations between İller Bankası and local governments, all operations of İller Bankası with an emphasis on banking and financial operations, and the deficiencies in the services of İller Bankası are examined. A new organizational structure for the Banking Division of İller Bankası has been proposed with a Phased Conversion Plan in order that İller Bankası would operate as a local governments bank and local governments in Turkey would maintain sound financing means.