Using the AHP and Fishbein models to analze customer preferences in the bank selection process
AHP ve Fishbein modellerinin banka seçim sürecindeki müşteri tercihlerini incelemede kullanılması
  1. Tez No: 62870
  2. Yazar: NESLİ SENCER
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. UĞUR ÇAĞLI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bankacılık, İşletme, Banking, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: Tutum ölçümü, Fishbein, AHP, Banka pazarlaması IV, Attitude measurement, Fishbein, AHP, Bank marketing 111
  7. Yıl: 1997
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 108
Özet
öz AHP VE FISHBEIN MODELLERININ BANKA SEÇIM SÜRECINDEKI MÜSTERI TERCIHLERINI INCELEMEDE KULLANILMASI Sencer, Nesli Yüksek Lisans Tezi, İşletme Ana Bilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Uğur Çağlı Nisan 1997,100 sayfa Bu tezde, müşteri tercihleri incelenirken AHP ve Fishbein modelleri beraber kullanılmış ve karşılaştırılmıştır. Her iki yöntemin de alınan örnekteki eğilimleri tutarlı şekilde yansıttığı, ancak müşteri tercihleri incelenirken AHP'nin teknik olarak daha zayıf bir yöntem olduğu gözlenmiştir. Bu çalışmada Fishbein modelinin insanların karar verme ve düşünme sekline daha uygun bir ölçme tekniği olduğu netleştirilmiştir, ancak AHP de bir karar destek tekniği olarak kullanılabilir bir yöntemdir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT USING THE AHP AND THE FISHBEIN MODELS TO ANALYZE CUSTOMER PREFERENCES IN THE BANK SELECTION PROCESS Sencer, Nesli MBA, Department of Management Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ugur Çagli April 1997,100 pages In this thesis, AHP and Fishbein models have been used together and compared in analyzing the customer preferences. It has been observed that both methods have reflected the tendencies in the sample consistently but AHP has proved to be a technically weaker method in the analysis of customer preferences. In the study, it has been confirmed that Fishbein Model is a measurement technique that better suits to the way people think and make decisions, but still AHP is a useful method as a decision support technique.